Jsme malé rodinné bistro, které se rozhodlo změnit stravování na Berounce a nabídnout hostům poctivá, čerstvá a originální jídla. Najdete nás na louce vedle kostela sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců – jednoho z nejstarších a nejkrásnějších kostelů v Čechách.
Nejlepší věci často vznikají náhodou, a tak tomu bylo i v případě Obžerstvení u kostela. S radostí jej společně tvoří mladí manželé David a Anet Jiráskovi.
David je profesí kuchař, který hned po studiích nastoupil do michelinské restaurace La Degustation. Z práce odešel před 5 lety, aby se postaral o rodinu, když Anet vážně onemocněla. Během rodičovské se náhodou připletl známému ke stánku s občerstvením a tam to vše začalo. V roce 2019 jej zrekonstruoval, zařídil novou kuchyň a koncept přímo úměrný jeho názvu. Dnes je už šéfem a zároveň kuchařem Obžerstvení u kostela. Najdete ho tam takřka každý den od rána do večera, pokud si zrovna v roli provozního nejede nakoupit.
Anet obsluhovala kiosek ve vodáckém kempu 4 sezony během studií, takže dobře ví, co to obnáší. Po škole pracovala v cestovní kanceláři a vždycky jí bavila komunikace se zákazníky. Teď má Anet krom dcery Elišky na starost také to, jak Obžerstvení u kostela působí na lidi. Spravuje sociální sítě, reklamu a odpovídá na veškeré emaily, dotazy, recenze a komentáře. Nejen o letních víkendech ji můžete potkat ve stánku po boku Davida.
Společně pro vodáky z Berounky, lidi z okolí a výletníky ze všech koutů ČR chystají poctivé polévky, zapečené chleby, vymazlený hot dog, nakládaný zrající sýr, tortillu s trhaným kuřecím masem či pepřenky z kapra od lokálního chovatele. Sladkým hitem je tu mrkvový dort a Míša dezert. Děti zde nejraději mlsají skořicové lívance. Samozřejmostí jsou domácí i pivní limonády různých chutí (od bezové, přes rybízovou až například po smrkovou), osvěžující míchané drinky, výborná káva a perfektně ošetřené čepované pivo. Ochutnat zde můžete i pivo lokální – z Pivovaru Chříč.