Pivovar, který tvoří starobylé budovy, které jsou situovány v krásné přírodě na levém břehu řeky Sázavy stojí v malebném městysu Kácov. První zmínka o výrobě piva v Kácově je z roku 1457, čímž se řadí k nejstarším pivovarům u nás.
První zmínka o kácovském pivovaru pochází z roku 1457. Roku 1726 získala kácovské panství s pivovarem
Anna Maria, velkovévodkyně Toskánská, čímž se Kácov dostal do
područí vládnoucí habsburské dynastie. Až do roku 1918 patřil pivovar rakouskému
císaři Karlu I. (již tenkrát se tu však vařilo pivo Hubertus), ale v letech
1918 -1920 byl pivovar znárodněn jako celý habsburský majetek a stal se státním pivovarem. Tím zůstal několik desetiletí, jako výrobní podnik pivovar zanikl roku 1957, tudíž po rovných pětistech letech. Výroba piva však byla naštěstí obnovena a
od roku 2002 se zde opět vaří skvělé pivo. Ročně se zde vyrobí až 7000 hl zlatavého moku.
Pivovar Hubertus v Kácově vaří
vynikající pivo z vysoce kvalitních surovin – žateckého chmele, českého sladu a vody z vlastní studny. Pivo vyráběné klasickou technologií od varny až po stáčírny je ukázkou citlivého přístupu pivovaru k historii. Kácovské pivo Hubertus je
nepasterizované a bez přídavku chemických látek. Pivo si tak zachovává svůj původní charakter a všechny vitamíny, především skupiny B.
Pivo Kácovského pivovaru můžete ochutnat například v
Pivovarské hospodě Šalanda, která se nachází v těsné blízkosti pivovaru. Hostinec kácovského pivovaru má celoroční provoz a nabízí mimo klasických piv (
světlého výčepního piva,
světlého ležáku a
tmavého ležáku Hubertus) i piva
kvasnicová. Na hotových i minutkových jídlech si můžete pochutnat na letní terase u jezu. Pivovar vaří také
několik speciálů, k těm nejoblíbenějším patří mezi pivaři
Kácovská tmavá dvanáctka, která se vyrábí dvakrát do roka na Velikonoce a na Vánoce.
Objevte historii a unikátní výrobu piva v Pivovaru Hubertus Kácov, kde se zachovává tradiční pivovarské řemeslo s použitím lokálních surovin.
První zmínka o výrobě piva v Kácově je z roku 1457.
Pivo se vyrábí klasickou technologií od varny až po stáčírny z vysoce kvalitních surovin jako jsou žatecký chmel, český slad a voda z vlastní studny.
Můžete ochutnat klasická piva jako světlé výčepní pivo, světlý ležák, tmavý ležák Hubertus, i kvasnicová piva.
V pivovaru se vaří Kácovská tmavá dvanáctka, která se vyrábí dvakrát do roka na Velikonoce a na Vánoce.
Po znárodnění v letech 1918 - 1920 zůstal pivovar státním pivovarem několik desetiletí.
Výrobní podnik pivovaru zanikl roku 1957, pět set let po první zmínce o výrobě piva.
Výroba piva byla obnovena v roce 2002.
Pivo Hubertus je nepasterizované, bez přídavku chemických látek a zachovává si svůj původní charakter a vitamíny, především skupiny B.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.