Pivovar Moravia byl historicky druhý největší pivovar v Brně. Pivovar zanikl ve 30. letech za hospodářské krize. V roce 2016 byla historie vaření piva opět obnovena. Piva moderního Pivovaru Moravia jsou vytvořena dle zcela nových receptur v moderním pojetí výroby českého piva.
Velikostí varny 3000 litrů a maximální roční kapacitou 9000 hektolitrů se pivovar Moravia řadí mezi
největší minipivovary v Jihomoravském kraji.
Ochutnat můžete značky piva
Moravia 10 (světlé výčepní) a
Moravia 12 (světlý ležák).
Přímo v pivovaru není žádný výčep, můžete si zde zakoupit pouze lahvové nebo sudové pivo.
Pivovar Moravia v Brně, znovu otevřený v 2016, nabízí moderní receptury českého piva Moravia 10 a 12. Bez možnosti čepovaného piva.
Konkrétní datum založení pivovaru Moravia není zmíněno, ale je uvedeno, že zanikl ve 30. letech 20. století.
Výroba piva byla v Pivovaru Moravia obnovena v roce 2016.
Pivovar Moravia vyrábí piva dle nových receptur a v moderním pojetí, jako jsou Moravia 10 (světlé výčepní) a Moravia 12 (světlý ležák).
Maximální roční kapacita Pivovaru Moravia je 9000 hektolitrů.
Ne, v Pivovaru Moravia není možné zakoupit čepované pivo, pouze lahve nebo sudy.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.