Pivovárek s venkovním posezením leží v malebném prostředí liberecké části Krásná Studánka na cyklistické trase vedoucí do Frýdlantského výběžku. Ochutnáte zde pivo Studánecký Antal 10°, Gallasův ležák 12° nebo Studánecký Flik 11°.
Liberecký
rodinný minipivovar Studánka byl založenen v dubnu 2009 a uvedeného do provozu v květnu roku 2010. Můžete se zde zastavit na občerstvení po sportovním výkonu na
někalikakilometrové inlinové dráze v sousedním Mníšku. Zdejší kvasnicové pivo se vyrábí tradiční českou recepturou bez pasterizace. Pivo uvařené tímto způsobem neztrácí
významné přírodní prvky (
minerály, vitamín B) a získává lehkost a
příjemnou nahořklost.
Oblíbeným pivem z produkce zdejšího pivovaru je
Studánecký Antal 10°. Jeho nezaměnitelná chuť vychází z tradiční technologie přípravy, lásky a použití výhradně českých surovin. Pod 500 litrovou
varnou se
zatápí bukovým dřevem,
slad pochází z Jablonecké sladovny a voda je čerpána z místní studánky, jejíž kvalita je vyhlášena široko daleko.
Dalším pivem, které láká k ochoutnání je
Gallasův ležák 12° (světlé pivo) nebo
Studánecký Flik 11° – chuťově slabě nahořklý, polotmavý ležák uvařený z českého a karamelového sladu.
Poznejte pivovar Studánka v Liberci, jeho tradiční metody výroby a výjimečné pivo z lokálních surovin. Ideální zastávka pro cyklisty a milovníky piva.
Pivovar Studánka byl založen v dubnu 2009.
Do provozu byl pivovar uveden v květnu 2010.
Můžete ochutnat Studánecký Antal 10°, Gallasův ležák 12° nebo Studánecký Flik 11°.
Pivo se vyrábí tradiční českou recepturou bez pasterizace.
Používají se české suroviny, slad z Jablonecké sladovny a voda z místní studánky.
Metoda výroby bez pasterizace zachovává přírodní prvky jako minerály a vitamín B, a dává pivu lehkost a příjemnou nahořklost.
Je to chuťově slabě nahořklý, polotmavý ležák.
Pivovár se nachází na cyklistické trase v krásném venkovním prostředí a v blízkosti je inlinová dráha v Mníšku.
Oblíbeným pivem je Studánecký Antal 10, který má nezaměnitelnou chuť díky tradiční technologii přípravy.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.