Pivovar Ostravar patří mezi deset největších pivovarů v České republice.
Pivovar je od svého založení v roce 1897 vyhlášený
kvalitou své produkce, jež uspěla v mnoha degustačních soutěžích a byla mnohokrát v historii oceňována. Ostravar je pivo typické pro město
Ostravu a okolní region.
V roce 1896 dozrála myšlenka českých obchodních kruhů v
Ostravě na zřízení vlastního pivovaru. První pivo se v novém pivovaru vystavilo v roce 1898. Počátkem 20. století zažíval pivovar, stejně jako celá ekonomika v zemi, úspěšné období. Pak ale přišly světové války a s nimi krize. Po tomto těžkém období byl
pivovar Ostravar v několika fázích rekonstruován a modernizován a stal se jedním z hlavních dodavatelů piva v
Moravskoslezském kraji. Od roku 1997 je pivovar Ostravar součástí společnosti Pivovary Staropramen a.s., druhého největšího výrobce piva v České republice.
Pivovary Staropramen jsou součástí přední pivovarnické skupiny na světě, společnosti InBev.
V
Ostravaru se piva vaří
tradičním způsobem s použitím spilky, ale podíváte se třeba taky na varnu, kde stále zachováváme měděné nádoby. Sortiment stojí na
spodně kvašených pivech plzeňského typu a roční výstav je cca 600.000 hl. V minulosti pivovar uvedl na trh celou řadu speciálů, které po čase vyřadil z portfólia. Aktuálně je jediným speciálem v nabídce
13 % Černá Barbora.
Přečtěte si o historickém pivovaru Ostravar, jeho metodách výroby a bohaté nabídce speciálních českých piv. Využijte možnost navštívit varnu.
Pivovar Ostravar byl založen v roce 1897.
Pivovar Ostravar nabízí spodně kvašená piva plzeňského typu a speciál 13 % Černá Barbora.
Od roku 1997 je pivovar Ostravar součástí společnosti Pivovary Staropramen a.s.
Roční výstav piva v pivovaru Ostravar je přibližně 600 000 hektolitrů.
V Ostravaru se piva vaří tradičním způsobem s použitím spilky a ve varně jsou zachovány měděné nádoby.
V minulosti bylo uvedeno na trh mnoho typů speciálních piv, ale mnohé z nich byly později z portfólia vyřazeny.
Návštěvníci mohou prozkoumat varnu s měděnými nádobami a seznámit se s tradičními metodami vaření piva.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.