Nově otevřeno od srpna 2022 po rekonstrukci. Naší specialitou jsou jídla, při jejichž přípravě používáme pivo. Jako každá správná pivnice nabízíme také velký výběr menších jídel obzvláště vhodných k posezení nad oroseným půllitrem.
Ihned po otevření na jaře 1998 se tento minipivovar s restauraci stal jedním z nejoblíbenějších podniků v Praze. Minipivovar, který je součástí a dominantou interiéru restaurace, nabízí minimálně osm druhů piva.
Pivovarský dům je situován v přízemí domu, který nese stejný název a má dlouholetou pivovarskou tradici – v roce 1937 byl vybudován jako sídlo Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, který zde sídlí dodnes. Hned při vstupu nás vítá moderní kultivované prostředí. Místnosti vévodí naleštěný čep, který denně nabízí šest speciálů. Interiér dotváří kolekce obrázků ze současných i zaniklých pivovarů. K vidění je i sbírka českého pivního skla a malé muzeum pivovarských strojů. V suterénu je prostor nazývaný Pivovarská šalanda, kde se hostům nabízí jedinečná možnost zpestřit si zábavu hudbou a zpěvem. Po domluvě je možně připravit prakticky jakýkoliv program.
Kromě "Štěpána", světlého a tmavého klasického českého ležáku, můžete ochutnat také piva, která jinde nenajdete. Je to na příklad pivo pšeničné, kávové, višňové, kopřivové, banánové nebo minimálně 1 speicál měsíce dle momentální nabídky. Zvláštní specialita je "pivní sekt", zvaný Šamp a pivní aperitiv Black Hill.
Co se týče jídel, vaří tu především ta klasická česká, která se, jak známo, k pivu výborně hodí. Ani v této oblasti ale nehraje chmel vedlejší roli, a tak si můžete pochutnat na palačinkách s pivní marmeládou nebo na žampionech smažených v pivním těstíčku. A navíc všechna hotová jídla lze dostat v kteroukoliv hodinu. V nápojovém lístku najdete i pivní míchané nápoje – například Bloody Pepíka nebo 50% a 40% Pivovici či Pivní likér. Návštěvníkům je k dispozici 140 míst rozdělených do 4 prostorů.