V mlýně v místní části Kopaná ve Frenštátě pod Radhoštěm loupou pohanku již od roku 1861 mechanickým způsobem. Po telefonické domluvě můžete využít exkurzi s možností ochutnávky pohankových výrobků.
Vydejte se do mlýna, kde se pohanka loupe již
od roku 1861 mechanickým způsobem, při němž nejsou znehodnocovány vitamíny. Po telefonické domluvě se můžete zúčastnit exkurzí s prodejem pohankových výrobků.
Mlynáři z rodu
Šmajstrlů z Kopané melou pohanku
už po čtyři generace. Používají přitom technologii mechanického loupání obilnin, při němž zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Pohankové výrobky si zde můžete i koupit.
Základním
výrobkem při zpracování pohanky mletím jsou
celá semena (endosperm), obchodně označovaná jako pohankové
krupky celé, případně pohankové krupky lámané (lámanka). Mezi samostatné výrobky patří dále
pohanková krupice a pohanková mouka. Kromě mlynářských výrobků určených pro potravinářské účely vznikají při vyloupávání pohanky i odpady, které lze použít ke krmení (semenné obaly, tj. plevy, a krmná mouka).
Přáním majitele je,
aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
Navštivte historický Pohankový mlýn ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde se od roku 1861 zachovává kvalita a tradice v mechanickém loupání pohanky.
Pohanka se ve mlýně loupe již od roku 1861.
Pohanka se loupe mechanickým způsobem.
Mechanické loupání zajišťuje, že ve zpracované pohance zůstávají zachovány vitamíny a další hodnotné látky.
Ano, v mlýně je možné zakoupit různé pohankové výrobky.
Mlýn nabízí celá pohanková semena, pohankové krupky, pohankovou krupici a pohankovou mouku.
Rod Šmajstrlů provozuje mlýn již po čtyři generace.
Ano, po telefonické domluvě je možné se zúčastnit exkurze s možností ochutnávky pohankových výrobků.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.