Mnozí tento podnik v Praze-Karlíně nazývají královnou matkou pražských polévkových podniků. Nejenže je téměř nejstarší, ale navíc se jedná o dlouhodobou jedničku, co se týká kvality jídla.
Ulice
pražského Karlína ukrývají menší bistro a už podle názvu,
Polévkána, je jasné, že si zde na své přijdou hlavně
milovníci polévek. Ty jsou většinou nabízeny ve čtyřech variantách a mezi nejoblíbenější patří
marocká harira s červenou čočkou a cizrnou,
kuřecí s estragonem nebo výborný
boršč. Místo obyčejného pečiva je doporučeno
chačapuri, které je ideální k polévkám
kyselejší chuti.
Základní varianta téhle
sýrové gruzínské chlebové placky je plněná balkánským sýrem a mozzarellou. V Polévkárně je k dostání i
fazolová nebo
hovězí verze. Kdo by si snad z polévkového menu nevybral, může si smlsnout na
salátech,
kuskusu nebo
sladkém domácím pečivu.
O kvalitě zdejší kuchyně vypovídají i
návaly zákazníků v době oběda. V
letních měsících je možné posedět u
stolků venku.
Objevte Polévkárnu v Praze - Karlíně, kde najdete bohatý výběr polévek a unikátní chačapuri. Ideální místo pro milovníky kvalitního jídla.
Polévkárna nabízí čtyři varianty polévek, mezi které patří marocká harira s červenou čočkou a cizrnou, kuřecí s estragonem a boršč.
K polévkám je doporučeno chačapuri, gruzínská chlebová placka, která je ideální k polévkám kyselejší chuti.
V letních měsících je možné posedět u stolků venku.
Kromě polévek je možné si vybrat také saláty, kuskus nebo sladké domácí pečivo.
Kromě základní varianty plněné balkánským sýrem a mozzarellou, je dostupná i fazolová nebo hovězí verze chačapuri.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.