Perník vyrobený podle upraveného receptu na krkonošský perník z 18. století. Jedná se o slepovaný kulatý perník (jedlý suvenýr z Krkonoš) ve tvaru “bonbonu”. Do těsta se přidává podle upraveného receptu šípkový karamel a žaludová a rakytníková mouka.
Sbírka receptů Krkonošská kuchařka od autora Jiřího Marholda zmiňuje recept na původní perník "pumprnikl". "Za každých, i těch nejskromnějších poměrů si v chudém a šetrném kraji, jako jsou Krkonoše a Podkrkonoší, lidé snažili osladit chvíle sváteční také perníkem. Z doby 1335 se uvádí řada druhů perníků, který se už dostal "na horu" a tam se pekl... Roku 1849 se na Vysocku začal dělat "pumprnikl", perník z pšeničné mouky známý ještě donedávna (jako např. pardubický perník). Dával se do něho med a kromě toho sirob.
Pumprnikl Perník z Krkonoš je možné zakoupit v infocentrech v Krkonoších, Podkrkonoší a u vybraných prodejců.
Pumprnikl je speciální perník z Krkonoš, vyráběný z historicky upraveného receptu. K dostání v informačních centrech a u vybraných prodejců.
Pumprnikl je perník vyrobený podle upraveného receptu na krkonošský perník z 18. století, ve tvaru kulatého bonbonu.
Pumprnikl obsahuje šípkový karamel a žaludovou a rakytníkovou mouku.
Pumprnikl se začal vyrábět v roce 1849 na Vysocku.
Pumprnikl je možné zakoupit v infocentrech v Krkonoších, Podkrkonoší a u vybraných prodejců.
V Krkonoších a Podkrkonoší sloužil perník jako způsob, jak si lidé za každých okolností osladili sváteční chvíle.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.