Lyžárna je název restaurace v jednom z největších a nejmodernějších lyžařských center Jeseníků, areálu Kouty. V létě sportovci a turisté, v zimě především milovníci lyžování mohou denně vybírat z osmi druhů čerstvých jídel.
Zdejší kuchyně nabízí
regionální pokrmy jak
z Jeseníků, tak i speciality z jiných regionů České republiky a Evropy. Kromě klasiky – poctivého
guláše, vepřové se zelím a knedlíkem, mohou hosté ochutnat i netradičně pojaté
bramborové knedlíky plněné uzeným masem se
švestkovou omáčkou nebo ještě odvážněji s tomatovou omáčkou a sypané parmazánem.
Milovníci klasiky zde najdou
sekaný vepřový řízek s kapustou a ztraceným vejcem nebo sekaný kuřecí řízek se sýrem či domácí pivovarskou sekanou. Samozřejmostí jsou i
domácí játrové knedlíčky ve vývaru z pečených kostí. Návštěvníci mohou vyzkoušet
kuřecí krupeto, domácí chléb nebo
domácí jablečný kompot, který je nedílnou součástí dětského menu. Veškeré maso a ingredience na přípravu jídel si připravují zdejší
kuchaři sami z čerstvých surovin.