Restaurace se nachází na nejstarším nádraží s parostrojním provozem v Praze, kde na vás dýchá atmosféra první republiky. Není divu, však právě v těchto prostorách se dříve nacházela vyhlášená Císařská restaurace, která se těšila velké návštěvnosti a věhlasu v Praze i okolí, a to nejen u cestujících.
Restaurace Masaryčka je součástí přestavby a proměny
Masarykova nádraží. Na tomto místě už od roku 1869 fungovala císařská restaurace první třídy. Restaurace tu sice zůstala až do devadesátých let minulého století, ale její kvalita postupně klesala. Následně tu pak bylo vybudováno casino. Na obnovu restaurace dohlíželi památkáři a byly při ní zachovány
litinové sloupy a kazetové stropy.
V Masayčce sází na
prvorepublikovou kuchyni. O provoz se stará šéfkuchař Lukáš Nechyba. V menu Restaurace Masaryčka najdete například hovazí
tatarák, gulášovku, kulajdu,
hovězí guláš, hovězí kýtu se
svíčkovou, vepřovou panenku připravenou sous-vide a ze sladkých jídel třeba
žemlovku a další dobroty.