Hospoda z počátku století, známá z díla Josefa Škvoreckého, kde se výborné pivo točí se pomocí vzduchového kompresoru bez CO². K jídlu si můžete dát drobné klasické pokrmy jako je utopenec, tlačenka, pepřenky, nakládaný hermelín, opékaná sekaná... atp.
Restaurace, kam chodil ve 40. letech minulého století románový hrdina Škvoreckého Danny Smiřický s kapelou, i sám mladý Josef Škvorecký, existuje dodnes. Jmenuje se Port Artur a najdete ji v Purkyňově ulici za řekou Metují v
Náchodě.
A navíc, její interiér se zachoval z velké části takový, jaký byl na konci války, tedy v době, ve které se odehrává děj knihy Zbabělci. Je zde dobový kulečník, vitráže, bar i řada obrazů na stěnách. Jen podle moderních lahví a skleniček poznáte, že čas se úplně nezastavil...
Restaurace nabízí českou kuchyni, alkoholické i nealkoholické nápoje.