Pivovar ve Slavkově u Brna vyrábí jak spodně kvašená piva plzeňského typu, tak i jiné druhy speciálních piv. Piva jsou vyrobena z kvalitních přírodních surovin, jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, a tím si zachovávají svou plnou chuť, živé kultury, vitamíny a minerální látky.
Slavkovský pivovar navazuje na mnohaletou tradici vaření piva v historii města. Ve Slavkově byly už od středověku nejdříve pivovary v jednotlivých měšťanských domech. Svědčí o tom pozdější zprávy ze 17. století, kdy tyto "sousedské" pivovary nahradil jeden pivovar obecní. Ten město využívalo do roku 1660, kdy jej postoupilo zpátky šlechtě. Panský pivovar pak koupil v roce 1917 konkurenční pivovar v Hruškách i se sladovnou a provoz ve Slavkově byl uzavřen. Nynější pivovar byl postaven v roce 2012 na místě bývalého panského pivovaru, z kterého zbyl ještě komín sladovny.
Restaurace je nekuřácká a je vybavena stylovým dubovým nábytkem a poolovým kulečníkem. Při posezení u pivečka můžete sledovat práci sládka při vaření piva na varně, která tvoří dominantu restaurace. Vychutnáte si zde pokrmy připravované výhradně z čerstvých surovin, personál restaurace připravuje jak týdenní menu, minutkovou kuchyni, tak i klasická jídla k pivu, doplněné výběrem ze čtyř druhů slavkovského piva – Slavkovskou 10% (světlé spodně kvašené výčepní pivo) a 12% (světlý spodně kvašený ležák plzeňského typu), Slavkovského kancléře 13% (tmavé spodně kvašené pivo) a Slavkovské bílé 12% (světlé svrchně kvašené pivo bavorského typu).
V prostorách Slavkovského pivovaru je také vystavěna pěstitelská pálenice se dvěma měděnými surovinovými kotli o objemech 150 a 300 litrů, které jsou vybaveny rektifikační kolonou. Můžete si zde nechat vypálit pálenku z vašeho ovoce a zakoupit si opletený demižon o objemech 5 – 25 litrů.