Svatováclavský minipivovar v Olomouci vám nabízí 7 druhů vyráběného kvasnicového piva bez pasterizace a filtrace, domácí kuchyni, polední menu, tvarůžkové a pivní speciality, šťavnaté steaky, espresso illy nebo vína z vinařství Zaječí.
Svatováclavský minipivovar najdete v historickém centru města
Olomouce u
katedrály sv.Václava v blízkosti
Arcibiskupského paláce na ulici Mariánská.
Pivo v se pivovaru vyrábí z nejkvalitnějších sladů a
žateckého chmele. Při výrobě
nejsou používány chemické preparáty. Pivo vám zde natočí v přirozeném stavu bez pasterizace a filtrace přímo z ležáckých tanků.
Pivnice je situována v přízemí pivovaru. Dvounádobová
měděná varna přezdívaná Golem se nachází
přímo v restauraci a první fáze výroby piva probíhá přímo před očima hostů. Proces pak pokračuje ve sklepích pivovaru kvašením a zráním. Pivovar má kapacitu 110 míst,
venkovní zahrádka pak 80 míst. Prostor pivovaru je
nekuřácký. V pracovní dny máme otevřeno od 9 hodin – podáváme snídaně. Samozřejmostí je
WiFi připojení.
Pivovar nabízí 7 druhů piva bez pasterizace a filtrace,
domácí kuchyni, polední menu,
tvarůžkové a pivní speciality, šťavnaté
steaky, espresso illy, vína od moravských vinařů. Restaurace nabízí také možnost uspořádání firemních a
soukromých akcí, večírků, svateb a rautů.
Zdejší pivovar nabízí tyto druhy piva:
- Ječmenný ležák Svatováclavská dvanáctka představuje bohatou chuť piva, plnou barvu a hořkost
- Desítka Vašek – pivo s nezaměnitelnou chutí
- Tmavá třináctka pana Bruna – tmavý speciál, je vařen dle originální receptury ze čtyř druhů sladu, není sladký jako běžná tmavá piva, ale má plnou chuť po chmelu a karamelu
- Hefe-Weizen pšeničnou třináctku charakterizuje jemnější originální chuť pšeničného piva světlejší barvy a jako všude na světě se i u nás podává s plátkem citronu.
- Při významných příležitostech se vaří také Vídeňský ležák a různé speciály (višeň, ananas, pomeranč, grep, citron...atp).