Tradice zájezdního hostince v Kbelnici, který poskytoval stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. V roce 2019 tato historie znovu ožila v moderním pojetí, pod rukama zkušeného šéfkuchaře Martina Jiskry a jeho rodiny.
Šéfkuchař Martin Jiskra zúročuje v
Hostinci U Jiskrů své celoživotní kuchařské zkušenosti z restaurací po celém světě. Ať už bude hostinec jen zastavením nebo přímo cílem vaší cesty, zajeďte sem a
nechejte se pohostit. Přes den se můžete zastavit na rychlý oběd nebo si vzít jídlo s sebou, večer si vychutnejte
skutečný zážitek z tradiční kuchyně. Najdete zde
poklady národní kuchyně, jako je slepice na paprice, zapečený „segedín“ sikulský guláš, telecí vemínko, trhaný lalok či holubí maso.
Pan Martin Jiskra, šéfkuchař a majitel zájezdního hostince U Jiskrů zná to
nejlepší z české a středoevropské gastronomie a ve své kuchyni oživuje mnohé (neprávem) zapomenuté recepty. Od července 2022 se může také pyšnit čestným
titulem Nositel tradic české kuchyně. Stal se vůbec
prvním nositelem tohoto ocenění, které uděluje agentura CzechTourism v rámci projektu Czech Specials.
Jeho postoj a láska ke kuchařskému řemeslu je vidět na první pohled. Surovin, se kterými se v restauraci pracuje si váží a nakládají zde s nimi hospodárně. Při sestavování menu se řídí tím, co nabízí
aktuální sezóna. Snaží se využívat
kvalitní produkty, které region Jižních Čech nabízí, navazovat spolupráci s místními farmáři a výrobci a jejich práci doceňovat právě prostřednictvím zde vařených jídel.
Cena Czech Specials "Nositel tradic české kuchyně"
Zajímavé pojetí, a hlavně kvalita nabízené tradiční české kuchyně v jeho restauraci, kde využívá hlavně regionální suroviny, i úzká spolupráce s ostatními podnikateli v regionu ve sdružení „Jíme Jih“, je příkladem vynikající prezentace a podpory české národní i regionální kuchyně. Nositelem se může stát pouze ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.
V jaře 2023 se U Jiskrů objevuje na televizi NOVA v pořadu Polhreichův souboj restaurací. Čeští diváci a divačky tak mohou nahlédnout do nejlepších restaurací.
Poznejte hostinec U Jiskrů v Kbelnici, kde šéfkuchař Martin Jiskra nabízí pokrmy z tradiční české kuchyně s použitím lokálních surovin.
Historie zájezdního hostince v Kbelnici sahá až do 19. století a byl znovuoživen v roce 2019 Martinem Jiskrou a jeho rodinou.
Můžete si zde vychutnat tradiční českou kuchyni, jako je slepice na paprice nebo segedín a také oceněné pokrmy připravené z regionálních surovin.
Martin Jiskra je šéfkuchař a majitel zájezdního hostince U Jiskrů, který má bohaté mezinárodní zkušenosti a specializuje se na tradiční českou kuchyni.
Od července 2022 je Martin Jiskra nositelem titulu Nositel tradic české kuchyně, který uděluje agentura CzechTourism.
Nabízí tradiční pokrmy české kuchyně jako slepice na paprice, guláš a speciality z lokalních surovin.
Hostinec využívá regionální suroviny a spolupracuje s místními farmáři a výrobci, čímž podporuje lokální ekonomiku.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.