Snili jste někdy o mrkvové, makové nebo mateřídouškové zmrzlině? Vezměte vaše chuťové buňky na výlet do Mimoně a potěšte je nevšedním zážitkem. Ve Zmrzlinárně Ralsko se připravují každý den desítky druhů čerstvé zmrzliny klasické i nevšední.
Zmrzlinu připravuje a nové druhy vymýšlí paní Ivana Jablonovská, která dříve působila v nedaleké Stráži pod Ralskem. Vyráběla až 400 druhů zmrzlin a udělala ze Stráž pod Ralskem zmrzlinový ráj, neboť tolik druhů na světě žádná jiná kamenná prodejna nenabízela. Zdravotní i rodinná situace však paní Ivanu donutila začít zase od nuly, a to právě v Mimoni. Nově tu otevřela v červnu 2018. Zatím zčíná s 56 druhy, ale postupem času se produkce určitě opět rozroste. A nové druhy zmrzlin stále vznikají. Poslední novinkou je maková s farmářským sýrem.
Mnoho klientů má v příjemné cukrárně problémy vybrat si „tu správnou“ zmrzlinu a tak často nezůstane u jediného kopečku. A není se co divit, najdete tu druhy, které lákají k ochutnání i vysloveně rarity, které se nikde jinde nevyrábí a které si paní Ivana nechala dokonce patentovat (svíčková, koprová, štrůdlová, citronový asfalt nebo i "já nevím"). Z mléčných zmrzlin překvapí např. turecký med, marcipán, anýz, kaštan, marshmallow, čoko s čili, slaný karamel, Růžový panter, pražená mandle, zázvor, kanadská brusinka...atp. Z ovocných zmrzlin nechybí švestka, granátové jablko, žlutý i červený meloun, kiwi, hroznové víno, ale také liči.
Svést se můžete nechat i zmrzlinami s alkoholem, k mání je slivovicová, mojitová, ginová, rumová i pivní! Mezi zvláštní speciality patří máslová, štrúdlová, mateřídoušková nebo maková a vyslovenými extrémy jsou křenová, celerová, svíčková nebo příchuť "moravské uzené".
Diabetici mohou vybírat z vanilky, jogurtu, čokolády a mnoha ovocných druhů. V bezlepkové zmrzlině najdete dřeň jahody, borůvek, meruňky a lesních plodů.
Zmrzlina se vyrábí jen z kvalitních přírodních surovin. Pasterizace a šokové zmrazení zaručuje vysokou kvalitu, kterou vyžadují ty nejpřísnější hygienické normy. Salmonely se bát nemusíte, zmrzlina se vyrábí ze sušeného mléka a vejce se nepoužívají.
Paní Ivana Jablonovská je zmrzlinářka, která v minulosti působila v Stráži pod Ralskem, kde vyráběla až 400 druhů zmrzlin. Nyní má zmrzlinárnu v Mimoni, kde od června 2018 začala znovu od nuly a postupně rozšiřuje nabídku druhů zmrzlin.
Zmrzlinárna Ralsko nabízí neobvyklé příchutě jako svíčková, koprová, štrůdlová, citronový asfalt, máslová, mateřídoušková, maková, křenová, celerová a příchuť moravské uzené.
Pro diabetiky je k dispozici zmrzlina s příchutěmi vanilka, jogurt, čokoláda a mnoho ovocných druhů.
Ano, zmrzlina ve Zmrzlinárně Ralsko se vyrábí jen z kvalitních přírodních surovin. Pasterizace a šokové zmrazení zaručují vysokou kvalitu.
Ne, obavy z přítomnosti salmonel nejsou na místě, protože zmrzlina se vyrábí ze sušeného mléka a vejce se nepoužívají.
Po otevření nové zmrzlinárny v Mimoni bylo zpočátku nabízeno 56 druhů zmrzliny, s plány na další rozšíření nabídky.
Zmrzlinárna Ralsko nabízí zmrzliny s alkoholem, jako jsou slivovicová, mojitová, ginová, rumová a pivní.
Ano, paní Ivana nechala některé své originální příchutě zmrzliny patentovat, jako jsou například svíčková, koprová a štrůdlová.
Zmrzlinárna Ralsko nabízí různé druhy bezlepkové zmrzliny, které obsahují dřeň z jahod, borůvek, meruněk a lesních plodů.
Ve Zmrzlinárně Ralsko je možné ochutnat ovocné zmrzliny jako švestka, granátové jablko, žlutý a červený meloun, kiwi, hroznové víno a liči.