Pivovar a hostinec není prvním podnikatelským záměrem
Litoměřického biskupství. To už několik let provozuje hostel s kapacitou 160 lůžek. Ubytovat se v něm mohou nejen věřící a kněží navštěvující biskupství, ale i široká veřejnost.
Vařit se bude především desítka, jedenáctka a dvanáctka
Nový minipivovar a hostinec s kapacitou sto návštěvníků bude pivo točit nejen ve vlastní hospodě, ale také na akcích pořádaných litoměřickým biskupstvím. Vrchní sládek Milan Došek počítá s vařením
spodně kvašené desítky Vikář, jedenáctkou děkan a dvanáctkou Štěpán. Přestože biskupství neplánuje větší produkci speciálů z důvodu spíše konzervativních místních obyvatel, tu a tam v nabídce nebudou chybět ani
speciály, například vánoční, letní nebo velikonoční.
V plánu je navařit
350 až 400 hektolitrů piva ročně, kapacita je ovšem až 1000 hektolitrů. Maximální kapacitu ovšem biskupství využít nehodlá, pivo zatím bude sloužit jen pro potřebu diecéze.
Dvacetimilionovou investici si biskupství mohlo dovolit díky církevním restitucím, podnikání v pohostinství je prý cestou k ekonomické soběstačnosti. Návratnost investice se odhaduje na 12 let.