První víno letošního ročníku můžete ochutnat ve
Vinařském domě Sonberk nedaleko
Mikulova. moravský má světle zlatou barvu, hroznovou, jemně kořenitou vůni, s atraktivním podtónem lučních květin a citrusových plodů. Milovníci lahodného moku ocení
šťavnatost na patře, lahodnou chuť s originální Sonberskou
pomerančovou až mandarinkovou kůrou, objevující se v dochuti. V celkové komplexnosti je víno svěží, lehce protékající hrdlem, přitom s klasickým rukopisem
sklepmistra Oldy Drápala mladšího.
Mimo lahodného vína vinařství nabízí
další vynikající produkty, které gurmánům polaskají chuťové pohárky – k dispozici je zde například
meruňkový džem v bio kvalitě, který byl vytvářen z meruněk vyrostlých v bio meruňkovém sadu uporstřed vinice. Další lahůdkou je vinné
želé ze slámového vína, vyrobeno
želírováním slámového vína Tramín slámový 2006. Jedná se o
jedinečný produkt na českém trhu, který navíc není uměle doslazován.
Také
sonberský květový med je produktem sonberského bio sadu. Med byl ošetřen pouze metodou tzv. pastování, proto je pro něj
přirozená jemná struktura. Zajímavým porduktem je také
vinný ocet ze slámového Tramínu – velmi jemný, s náznaky lákavé aromatiky mladého balzamikového octa je
v chuti čistý a lahodný.