Základní kámen
pivovaru Radegast byl v
Nošovicích položen v roce
1966, první várku piva uvařil sládek
Jaromír Franzl o čtyři roky později. Sládci dodnes zachovávají
původní recepturu, která Radegastu zaručuje nezaměnitelnou chuť a
výraznou hořkost.
Dvouhodinová prohlídka začíná v
Návštěvnickém centru – Radegastově svatyni, kde se seznámíte s historií pivovaru, varním procesem a vším, co značka Radegast nabízí. Poté projdete
výrobní prostory s cylindrokónickými tanky, výrobnu
sladu,
stáčírnu a v pivovarských sklepích se podíváte, jak pivo zraje a dokvašuje. Uvidíte i
varnu zakladatele pivovaru Jaromíra Franzla, kde ve speciální nádrži žijí
pivovarští pstruzi a hlídají kvalitu vody.
Závěr prohlídky si pak naplno vychutnáte ve
vyhlídkové věži s orosenou sklenicí zlatavého moku a
idylickým výhledem na panorama
Beskyd! Pro zvídavé skupinky přátel či kolegů je přímo v pivovaru k dispozici
Škola čepování, v níž se dozvědí mnoho zajímavého a naučí se vlastnoručně načepovat dokonalé kousky. Součástí tříhodinového
zážitkového programu je prohlídka pivovaru, představení zásad náležité péče o pivo a samozřejmě také zábavná „výuka“
správného čepování piva „
na hladinku“ nebo třeba ochutnávkový „
šnyt“. V ceně 350 Kč/osoba je zahrnuta konzumace piva Radegast Ryze hořká 12 a drobné občerstvení k pivu. Počet míst v prohlídkách je omezen, a proto doporučujeme co nejdříve si
zajistit místa.
Otevírací doba v březnu je od úterý do soboty 10:00 až 16:00 hodin. Od
dubna do září je otevřeno od úterý do soboty 10:00 až 17:00 hodin, v neděli 10:00 až 14:00 hodin.