Myslíte na to, co si vkládáte do úst? Ovlivňuje strava vaše zdraví a náladu? Používáte lokální a sezónní suroviny? Prague Food Festival 2016 nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál v jednu velkou kuchařskou školu!
Po celou dobu festivalu v unikátním prostředí Královských zahrad na Pražském hradě bude nachystaný doprovodný program. Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a talkshows se zajímavými hosty. Nebudou chybět ani zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační "Pikniková louka".
Jubilejní X. ročník festivalu nabídne ochutnávky těch nejlepších restaurací, jejichž lokální i mezinárodní delikatesy budou spárovány s vínem, pivem a nealkoholickými nápoji. Renomovaní šéfkuchaři i začínající hvězdy připraví jídla vysoké gastronomie respektující udržitelný rozvoj naší planety a filosofii "Taste-Waste", která odsuzuje plýtvání v jakékoliv formě, a proto si letos pokrmy vysoké gastronomie vychutnáte ekologickým, kompostovatelným příborem.
Pamatováno je i na slavné "karlovské" výročí (700 let od narození) – budete mít jedinečnou příležitost degustovat pokrmy a nápoje, které budou připomínat 14. století a dobu slavného českého krále a římského císaře Karla IV. Milovníci čerstvého ovoce budou mít možnost ochutnat mladé kokosy, čerstvě lisovanou šťávu z cukrové třtiny, netradiční tropické druhy ovoce jako jsou: jackfruit, durian, dragon fruit, baby melouny, baby banány a další. Veškeré druhy ovoce nabízené k degustaci si bude možné odnést i domů.