Expozice iQLANDIE provoní originální dobroty.
Přijďte a užijte si spousty makromolekulární zábavy! Makromolekulární kuchyně
Proč si připravit jídlo obvyklým způsobem, když můžeme experimentovat? Ošalte svoje
smysly a dejte si místo skleničky džusu kostku džusu. Až uvidíte
ovocné špagety, kaviár pro vegetariány, nápoj v kostce, budete si myslet, že jste právě ocitli v továrně u Willyho Wonky. Makromolekulární kuchyně se podobá spíše chemické laboratoři než-li klasickému vaření. U nás v iQLANDII jdeme samozřejmě na vše vědecky, proto se během workshopu dozvíte i co s čím reaguje, co se děje a co přitom vzniká.
Během workshopu vás v iQLANDII zasvětí do technik a přísad, které se v makromolekulární kuchyni používají:
– želírování, různé druhy sférifikace, rychlozmražování (kapalný dusík)
– agar, laktát vápenatý, alginát sodný
A jaké laskominy vás tu naučí připravovat?
– špagety, které nechutnají jako klasické špagety, ale jako jablečný závin
– zmrzlinu, která tuhne při – 196 °C – což je vlastně dusíková zmrzlina ve formě kuliček
– amarouny z jablečného džusu
– kaviár pro vegetariány
– jogurtové sféry – jogurt, tak jak ho neznáte