Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Praha nebo navštivte
Společenské akce v celé ČR.
Speciální komentovaná prohlídka s důrazem na tradiční velikonoční pokrmy a zvyky.
V sobotu 19.4. jsme si pro vás připravili velikonoční komentovanou prohlídku v rámci běžného vstupného. Průvodce vám odhalí, jak se vyvíjela příprava potravin od pravěkého ohniště až po moderní kuchyni s mluvící lednicí.
Cestou se zastavíte v typické české hospodě z přelomu 19. a 20. století, v baru, kde si vyslechnete historii destilátů, v kupeckém krámku nebo ve vinném sklípku.
Čeká na vás i Síň slávy české gastronomie, portréty francouzských mistrů kuchařů i teoretiků a dozvíte se, jak správně stolovat a jak to měla vidlička složité, než se stala neodmyslitelnou součástí příboru.