Ambiente navazuje na prvorepublikovou tradici cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici v Praze. Pod vedením cukráře Lukáše Pohla se v něm připravují klasické české zákusky, dorty i poháry doplněné výběrovou kávou.
V roce 1904 otevřel František Myšák cukrárnu ve Vodičkově ulici. Všechno měl do detailu promyšlené, dbal na vysokou kvalitu surovin, najímal ty nejlepší architekty a dobře se staral o zaměstnance. Dort od něho měl na 80. narozeninách i T. G. Masaryk. V roce 2017 přichází Ambiente, aby obnovilo tehdejší slávu podniku úplně stejnými prostředky. A s ním i zkušený cukrář Lukáš Pohl, kterého přemluvil k návratu po sedmi letech z Ameriky sám Tomáš Karpíšek. Těšit se můžete na tradiční české zákusky a pečivo, ale Lukášův tým popouští i uzdu fantazii a kreativitě a přichází s čokoládou, domácím marcipánem, bonbony. V horním patře cukrárny sledujte výrobu těch nejčerstvějších croissantů v Praze. Myšák je a bude dál místem pro skvělou snídani, kafe, schůzku, rande, zásnuby. Všechno je tu sladké, nic přeslazené!
Interiér navržený architektkou Terezou Froňkovou respektuje původní vzhled kavárny z dvacátých let minulého století. Lustry tvoří stylizované skleněné ovoce, houby i zvířata.
Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti. Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry. Ambiente si na ně nechalo v rodinné sklárně Rückl v Nižboru vyrobit foukané a ručně broušené sklenice z českého křišťálu. Kolekce nazvaná Lady pochází ze starých archivů a původního katalogu sklárny ze 30. let minulého století.
Ze sladkých dobrot můžeme doporučit například plněné croissanty, pohár Myšák a další klasické české zákusky i moderní obměny jako je například větrník Myšák se slaným karamelem. Obsluha je tradičně rychlá ochotná a vstřícná. Navíc se od kavárenských stolečků nabízí pěkný výhled na Vodičkovu ulici.
Z historie cukrárny Myšák
Firma Františka Myšáka byla založena v roce 1904. Do domu ve Vodičkově ulici 31 se přestěhovala v roce 1911. Později, v roce 1922, nechal proslulý cukrář původní neorenesanční budovu přestavět světoznámým stavitelem a inženýrem Josefem Čapkem. Dům tak získal svou rondokubistickou fasádu z červených pemrlovaných cihel, navrženou pravděpodobně slavným architektem Josefem Gočárem. Cukrárna fungovala pod taktovkou rodiny Myšáků do roku 1949, kdy byla pronajata národnímu podniku Odkolek, o rok později byla znárodněna.