
Osm let byl šéfkuchařem italské restaurace
La Finestra v Praze, předtím působil čtyři roky ve známé restauraci Allegro hotelu
Four Seasons a v hotelu
Ambassador. Díky šéfkuchařům
Four Seasons Vito Mollicovi a Andrea Accordimu, kteří zajistili pro Allegro michelinskou hvězdu, získal Tomáš Černý nenahraditelnou
zkušenost a
znalost surovin i
technik vaření. V rámci své
třicetileté gastronomické praxe se věnuje
italské kuchyni. Zkušenosti sbíral i na zahraničních stážích, například v restauraci Il Piastrino v italském Pennabilli.

Pro jeho profesní rozvoj byla cenná i blízká
spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři a držiteli
michelinských hvězd, jako jsou Vito Mollica, Stefano Ciotti, Lucco Pompili, Moreno Cedroni nebo Riccardo Agostini, či stáž v rakouské Landhaus Bacher – v restauraci, kterou vede Thomas Dorfer oceněný dvěma michelinskými hvězdami. V současnosti
Tomáš Černý vede restauraci Dejvická 34 – je jejím spolumajitelem a šéfkuchařem v jedné osobě. Poskytuje také individuální poradenství v oblasti gastronomie a je
lektorem známých škol vaření v
Praze a ve
Zlíně. Na základě hodnocení francouzského gastro průvodce Gault & Milau letos získal 3 čepice.
Druhou pozici obsadil excelentní
Jan Punčochář z restaurantu
U Matěje v Praze, který je již stálicí v nejlepší trojce Zlatého kuchaře, a
třetí příčku získal loňský vítěz ankety, fantastický
Jan Knedla z
restaurace Papilio ve Vysokém Újezdu.
Objev roku, Zlatý cukrář či hvězda street foodu

Objevem roku byl vyhlášen
mimořádný kuchařský fenomén z
plzeňské restaurace
Štipec Vojtěch Gaier, titul Zlatého
zahraničního kuchaře převzal úžasný
Mikaël Rassineux z restaurace
Nebespán v Kašperských Horách a
Zlatým cukrářem byl jmenován brilantní šéfcukrář z pražské
cukrárny Myšák Lukáš Pohl. Hvězdou
street foodu se stal vynikající
Filip Urban z pražského
Gemüse Corner Kebab a do Síně slávy Zlatého kuchaře byl uveden Mistr kuchař a nositel nejvyššího kuchařského ocenění
Kříž svatého Vavřince Václav Šmerda. V oblíbené Volbě veřejnosti, která proběhla online na webu zlatykuchar.cz, zvítězil v mnoha směrech výjimečný
Petr Hron ze stylové
restaurace Sequoia v Ratměřicích.
Anketa Zlatý kuchař

Cílem
ankety Zlatý kuchař, kterou pořádá časopis
Gastro&Hotel, je propagovat českou gastronomii a oceňovat prvotřídní šéfkuchaře a šéfkuchařky. Kuchařské osobnosti v několika kategoriích volí
porota složená z gastronomických odborníků. Poprvé byl Zlatý kuchař vyhlášen v roce 2016. Stejně jako každý rok byla oceňována především řemeslná zručnost, kreativita, originalita a invence v hledání nových cest pro rozvoj kuchařského umění i české gastronomie.
Tomáš Černý, kuchař z pražské Dejvické 34, zvítězil v anketě Zlatý kuchař 2024, potvrzující jeho zásadní vliv na českou gastronomii.
Titul Zlatý kuchař za rok 2024 získal Tomáš Černý.
Restaurace Dejvická 34 se nachází v pražských Dejvicích.
Tomáš Černý má zkušenosti z italských restaurací, michelinských restaurací a zahraničních stáží.
Objevem roku byl vyhlášen kuchař Vojtěch Gaier.
Hlavním cílem ankety Zlatý kuchař je propagovat českou gastronomii a oceňovat prvotřídní šéfkuchaře.
Na třetím místě se umístil Jan Knedla z restaurace Papilio ve Vysokém Újezdu.
Kurzy vaření můžete navštívit v Bistrotéce Valachy ve Zlíně.
Pokoje v hotelu Four Seasons nabízejí nejlepší výhled na Pražský hrad.
Tomáš Černý preferuje italskou kuchyni ve své restauraci Dejvická 34.
Vojtěch Gaier získal titul Objev roku.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.