Původní objekt hotelu Horní Dvůr sloužil po řadu století jako statek, jehož historie spadá až do 16. století. Nabízí příjemné, nadstandardní ubytování na Vysočině v citlivě zrekonstruovaných prostorách, se zachovanými fragmenty původní výzdoby.
Vyjedete nahoru na kopec nad Nové Město a jste nad Moravou! Vidíte do Žďárských vrchů, stojíte u dominantních
Tří morových křížů a kručí vám v břiše. A to je dobře. Vedle Horního Dvora se pasou ovce a vězte, že od šéfkuchaře L
ibora Buřvala ochutnáte báječné jehněčí, třeba s čirůvkovou fáší a bramborovou kaší. Nemůžete nezkusit Liborovu kulajdu. Koneckonců, celý objekt z 16. století fungoval jako ovčín pro rod slavného Vratislava z Pernštejna. Dnes jsou tu i krávy, koně a další zvířata. Zakončit musíte buchtičkami s vanilkovým krémem.
Původní objekt
statku patřil ještě koncem 16. století k rodovým statkům slavného Vratislava z Perštejna. Během pulzujících historických událostí 17. století statek několikrát změnil majitele, až do konce 17. století, kdy se stal součástí majetku Ústavu šlechtičen P. Marie Školské, kde zůstal až do roku 1945.
Dnes, po rozsáhlých úpravách,
slouží objekt jako hotel. Nabízí příjemné, nadstandardní ubytování na Vysočině v citlivě zrekonstruovaných prostorách, se zachovanými fragmenty původní výzdoby.
Součástí hotelu je také
restaurace. Dopřejte si
kulinářské potěšení z výtečného jídla, osvěžujících nápojů ale i pozorné obsluhy. To vše v příjemném, domácky útulném prostředí.
Pobyt v Hotelu Horní Dvůr na Vysočině vás zavede do útulných prostor s bohatou historií a výhledem na Žďárské vrchy.
Hotel Horní Dvůr, původně statek, má historii sahající do 16. století a během historie několikrát změnil majitele.
Hotel nabízí nadstandardní ubytování v citlivě zrekonstruovaných prostorách s fragmenty původní výzdoby na Vysočině.
Z hotelu můžete vidět do Žďárských vrchů a jste u dominantních Tří morových křížů.
Typické jídlo zahrnuje jehněčí od šéfkuchaře Libora Buřvala, čirůvkovou fáší, bramborovou kaši a kulajdu.
Na farmě hotelu jsou kromě ovcí také krávy a koně.
Pro dezert můžete ochutnat buchtičky s vanilkovým krémem.
Hotel nabízí mimo jiné kulinární potěšení v hotelové restauraci, osvěžující nápoje a pozornou obsluhu.