Křinický pivovar navazuje na tradici vaření piva v Krásné Lípě. Při výrobě piva je kladen důraz na kvalitu a správné vyladění chuti jednotlivých druhů piv a proto je základní nabídka omezena pouze na dva až tři druhy piv ležáckého typu, které příležitostně doplňují speciály.
Pivovar se nachází přímo v centru města na Křinickém náměstí,
v bývalém měšťanském domě, který historicky
sloužil jako zájezdní hostinec. K rozhodnutí založit pivovar a vyrábět pivo v tomto severním koutu Čech vedl nejenom blízký vztah zakladatelů k tomuto blahodárnému nápoji, ale také jejich osudová náklonnost k výjimečnému regionu
Českosaského Švýcarska.
Pivovar si zakládá na
poctivé řemeslné práci a nepoužívá
žádné dodatečné úpravy. K výrobě piva se zde používají kvalitní vstupní suroviny, osvědčené recepty a samozřejmostí je dodržování tradičních technologických postupů.
Spodně kvašené české ležáky se vaří dekokčně dvourmutovým způsobem v 5 hl varně, piva jsou prokvasena v 10 hl spilkách a nechávají se v chladu měsíc dozrávat.
Chmel pivovar používá
ze žatecké oblasti,
voda se používá místní (díky čistotě prostředí Českého Švýcarska a malé tvrdosti je voda bez jakýchkoli dalších úprav vynikající pro vaření piva) a kvasnou kulturu dodávají Křinickému pivovaru okolní větší pivovary.
Nabídka piv se v létě i zimě bude měnit. Zatímco
v létě nabízí pivovar světlý ležák 11° a
tmavý speciál 14°, v zimě bude nabídka pivních druhů částečně obměněná a přizpůsobená charakteru tohoto ročního období. Místní pivo můžete
ochutnat v pivovarském lokále, který nabízí 45 míst v nekuřáckém a stylovém prostředí starého měšťanského domu. V patře je dále k dispozici
sál,
který je možné využít na různé společenské i soukromé akce. V pivovarském lokálu si můžete objednat domácí pivo přímo z tanku spolu s
jednoduchým výběrem jídel, které se dobře s pivem doplňují a podporují produkci regionálních farmářů a výrobců.