Jsme v současné době jediní v Čechách, kteří točí pivo z dřevěného, vysmoleného sudu. Můžete ochutnat dokonce první zmrzlinu v Čechách, která se vyrábí z pivních ingrediencí.
Naše restaurace si klade za cíl pokračovat v
tradici vyhlášeného českého pohostinství starých dobrých časů a působit jako lék pro hosty, znechucené českým pohostinstvím časů novějších a méně dobrých.
Naše
sudy jsou vyrobeny na zakázku z dubového dřeva, které je nařezáno kolmo nebo lehce s odchylkou k letokruhům aby později po zatažení pórů neunikal ze sudu tlak. Po nařezání se
dřevo nechává vyschnout na vzduchu – 1 cm dřeva ročně z každé strany. Dřevo na pivní sudy je mnohem silnější ( od 40 – 50 mm ) než dřevo na sudy vinné nebo na destiláty, protože musí udržet i tlak CO
2, který vzniká při dozrávání vína. Z tohoto důvodu se také
sudy smolí smolou, která je přírodním produktem a získává se pomocí destilace z pryskyřic stromů. Smolení pak
pozitivně ovlivňuje chuť piva a musí se nejpozději jednou za rok obnovovat. Pivní sudy se narážejí palicí přes mosazný kohout a čepují se samospádem. Existuje mnoho druhů napodobenin dřevěných sudů s nerezovou nebo durolitovou plastovou vložkou ale uznejte sami, to není to pravé dubové nebo snad ořechové?
První pivovarská pivní zmrzlina! U nás můžete ochutnat první zmrzlinu v Čechách, která se vyrábí mimo jiné i z pivních ingrediencí (slad, chmel, smetana, cukr ). Ve spolupráci s jednou malou výrobnou zmrzliny, kde se nápad a suroviny skloubily s poctivou prací mistra zmrzlináře, jsme se dali do první pivní zmrzliny v Čechách.
Životofárné tekutiny z naší pípy: - Světlý ležák "PuB Premium" 12,3 %
- Černý ležák 14%
- Alt 12%
- Bock 17%
Dále připravujeme: - Polotmavý Weissbier 13%
- Belgický Brown Ale 13%
- Bock 18%
- Svrchně kvašené klášterní 14%
- Trappistické Styl pivo