V tomto drsném, ale krásném kraji vzniká již od roku 1874 Holba – Ryzí pivo z hor. Chcete se dozvědět, jak se pivo vaří? Zveme vás na zajímavou exkurzi do Pivovaru Holba a na procházku v čase do Pivovarského muzea.
Pivo Holba za své jméno, hrdost a jedinečnost vděčí
Jeseníkům. Za svou slávu a chuť pak našim sládkům, kteří střeží jeho kvalitu s úctou k řemeslu i přírodě. Vždyť
vzniká z horské vody, kterou bereme z vlastního hlubinného vrtu. Vyhlášený
slad z moravských ječmenů mu dává plnou chuť,
chmel z Tršicka, který díky svému složení a vysoké kvalitě, charakteristickou nezaměnitelnou hořkost a dlouhé zrání v ležáckých sklepích vyváženou chuť a výborný říz. Proto právem nese titul
Ryzí pivo z hor.
V pivovaru naleznete návštěvnické centrum, audiovizuální sál a
Pivovarské muzeum.
Všichni zájemci jsou také zváni na
exkurzi do pivovaru Holba. Prohlídku zajišťujeme od úterý do soboty v době od 9 do 16 hodin a je nutné ji předem objednat. Návštěvu pivovaru můžete spojit s prohlídkou Pivovarského muzea a posezením v Pivovarské restauraci.
Speciál Keprník – podzimní pivo z horského chmele
Když na podzim dozraje
horský chmel je čas na ochutnávku
speciálu Keprník. Jeho specifickou hořkost, kterou jiné pivo nemá, mu dodává ručně česaný horský chmel z Jeseníků. Na čepu je ve
vybraných hospodách a v 5litrových soudcích či 2litrových lahvích s patentovaným uzávěrem si Keprníka mohou zájemci koupit v
pivovarské prodejně, kde Holba doporučuje objednání předem. Chmel je udržitelným způsobem česán ručně ve vytipovaných horských oblastech Jeseníků. Keprník je pro svou nízkou produkci, závislou na množství divokého horského chmele, exkluzivní záležitostí.
Chmel, který
roste volně v horách, objevili přímo v
Jeseníkách dlouholetí partneři z Lesů ČR, Chráněné krajinné oblasti
Jeseníky, horské služby a členové Klubu českých turistů. Interně mu začali říkat "horský" chmel. Pivo obohacuje především o originální osobitou vůni, a to díky obsahu a složení
chmelových silic a hořkých kyselin, které poskytují pivu hořkost. Tím se právě
liší od klasického šlechtěného chmele
Navštivte Pivovar Holba a objevte tradiční výrobu českého piva s unikátní chutí z horského chmele, včetně exkurze a prohlídek.
Pivovar Holba byl založen v roce 1874.
Specifickou chuť pivu Holba dodává horská voda z vlastního hlubinného vrtu, vyhlášený slad z moravských ječmenů a chmel z Tršicka.
V Pivovaru Holba můžete navštívit návštěvnické centrum, audiovizuální sál a Pivovarské muzeum.
Prohlídku je možné objednat od úterý do soboty v době od 9 do 16 hodin.
Speciál Keprník je podzimní pivo, které je k dispozici na podzim a má specifickou hořkost díky ručně česanému horskému chmelu z Jeseníků.
Keprník je k dostání ve vybraných hospodách na čepu a v pivovarské prodejně v 5litrových soudcích či 2litrových lahvích s patentovaným uzávěrem.
Pivo od Pivovaru Holba je známé pro svou plnou chuť, charakteristickou hořkost a vyvážený říz, díky kvalitních surovin a dlouhému zrání.
Pivovar spolupracuje s Lesy ČR, Chráněnou krajinnou oblastí Jeseníky, horskou službou a členy Klubu českých turistů.
Horský chmel dodává pivu Holba originální osobitou vůni díky obsahu chmelových silic a hořkých kyselin.
Pro informace o provozním času Pivovarské restaurace je doporučeno kontaktovat přímo Pivovar Holba.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.