Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle. Ve spojení s moderním designem nabízí jedinečnou atmosféru, špičkovou gastronomii se salonkem i příjemným posezením na terase.
Smetana, Němcová, Jirásek, Rettigová, Zoubek, Váchal – ano, asi si je umíte přiřadit k jednomu z nejhezčích českých měst, Litomyšli. Je tu krásný zámek, zahrady, náměstí, muzeum, ale i současná architektura nebo úžasné lavičky, které jsou rozeseté po celém městě. A taky restaurace Bohém! Hotel Aplaus spojil tři staré domy, ale dodnes tu najdete stůl, kde sedávali dva Josefové, Váchal a Portman. U něj si můžete dát něco z fešného menu šéfkuchaře Libora Halouska. Třeba grilované filety ze pstruha z místních sádek ale třeba i svíčkovou.
Součástí hotelu je i café-bar Muuza s venkovním posezením na terase u Klášterních zahrad, s nimiž sousedí. Restaurace i café-bar poskytují návštěvníkům stylovou a neformální atmosféru. Café-bar je místo jako stvořené pro přátelská setkání u vína, kávy se zákuskem či koktejlů po celý den. Vinotéka Hotelu Aplaus umístěná ve sklepení hotelu nabízí pestrý výběr vín.
Jídelní lístek je z velké části postaven na tradiční české kuchyni. Velký důraz se klade na kvalitní, čerstvé a krajové suroviny. Můžete si vybírat z polední nabídky nebo stálého menu, které doplňují různé středomořské speciality. Bohém pravidelně připravuje speciální menu, jako je např. carpaccio menu, speciality M. D. Rettigové, dny francouzské nebo japonské kuchyně či Steak House Aplaus.
Restaurace získala prestižní ocenění v podobě Zlatého lva pro sezónu 2020.
Restaurace Bohém sídlí v Hotelu Aplaus v centru historické Litomyšle.
Restaurace nabízí jedinečnou atmosféru ve spojení s moderním designem, špičkovou gastronomii a příjemné posezení na terase.
V Litomyšli můžete navštívit krásný zámek, zahrady, náměstí, muzeum, současnou architekturu a úžasné lavičky rozeseté po celém městě.
Hotel Aplaus je spojen s historií, kde si u stolu sedávali například Josef Váchal a Josef Portman.
Šéfkuchař Libor Halousek nabízí jídla jako jsou grilované filety ze pstruha z místních sádek a svíčkovou.
Café-bar Muuza nabízí venkovní posezení na terase u Klášterních zahrad a je ideální pro přátelská setkání u vína, kávy se zákuskem či koktejlů.
Vinotéka Hotelu Aplaus, umístěná ve sklepení hotelu, nabízí pestrý výběr vín.
Jídelní lístek v restauraci Bohém je založen převážně na tradiční české kuchyni s důrazem na kvalitní, čerstvé a krajové suroviny.
Restaurace Bohém pravidelně připravuje speciální menu jako je carpaccio menu, speciality M. D. Rettigové, dny francouzské nebo japonské kuchyně a Steak House Aplaus.
Restaurace Bohém získala prestižní ocenění Zlatý lev pro sezónu 2020.