ÚvodAktuality10 tipů na restaurace CzechSpecials, kde ochutnáte lehké jarní menu
Gurmánská turistika

10 tipů na restaurace CzechSpecials, kde ochutnáte lehké jarní menu

Po dlouhé zimě všichni vítáme jaro, a jak je v české kuchyni zvykem, to, co na jaře vyroste na zahradě ihned putuje do kuchyně a samozřejmě poté i na talíř. Po zimě také tíhneme k lehčím a zdravějším jídlům jako jsou ryby, králičí nebo drůbeží maso a jiné pokrmy s jarní zeleninou a bylinkami. Také naše certifikované restaurace pro vás připravují jarní nabídku ze sezonních bylinek a surovin od lokálních výrobců.

Ochutnejte skvělá jídla CzechSpecials

Vyzkoušet můžete třeba králíka s omeletou a červeným zelím.

Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Horský hotel Friesovy boudy ve Strážném Ubytování

Horský hotel Friesovy boudy ve Strážném

Nově zrekonstruovaný Horský hotel Friesovy boudy se nachází v nadmořské výšce 1217 metrů a nabízí ze své vysoké polohy velkolepé a nezapomenutelné pohledy do okolí. Hotel poskytuje zázemí pro nejkrásnější pouti po Krkonoších.

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary Zážitky

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary

Uvažujete o uspořádání vaší rodinné oslavy v krásném prostředí Karlových Varů, klidného lázeňského města s unikátní atmosférou, a hledáte nejvyšší kvalitu ověřenou staletími? Ve všech restauracích Grandhotelu Pupp servírujeme českou kuchyni v tom nejlepším podání.

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic Památky

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Zrekonstruovaný areál valečského zámku a wellness hotelu se nachází v malebné krajině Vysočiny patnáct kilometrů jihovýchodně od města Třebíč. Přímo v zámku je možnost se ubytovat v historických i moderních pokojích. Milovníky historie potěší možnost prohlídky zámku.

Primavera Hotel & Congress centre Plzeň Ubytování

Primavera Hotel & Congress centre Plzeň

Moderní čtyřhvězdičkový hotel v Plzni s 94 klimatizovanými pokoji (celkem 240 lůžek), restaurací s venkovní terasou, vinárnou – barem a reprezentativním víceúčelovým kongresovým centrem se sály různé kapacity. Parkovací stání pro 100 aut a 3 busy v areálu.

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli Gurmánská turistika

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli

Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle. Ve spojení s moderním designem nabízí jedinečnou atmosféru, špičkovou gastronomii se salonkem i příjemným posezením na terase.

Mlýnský domov v Jinočanech Gurmánská turistika

Mlýnský domov v Jinočanech

Perfektní steaky, grilovaná masa, pizzu z italských surovin, dokonalé tradiční i moderní dezerty. Útulné prostory v malebné vesnici jen 4 km za Prahou.

Restaurace Obecní dům v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Obecní dům v Praze

Nejkrásnější secesní restaurace v České republice je opět otevřena široké veřejnost. Pevně věříme, že moderní česká kuchyně a výborně ošetřené plzeňské pivo budou základem pro spokojenost všech hostů. Těšíme se na vaši návštěvu a doufáme, že se k nám budete vracet.

Restaurace Vratislavský dům v Třeboni Gurmánská turistika

Restaurace Vratislavský dům v Třeboni

Restaurace Vratislavský dům je výsledkem dlouholetého přátelství a společné vášnivé lásky k dobrému jídlu tří spolumajitelů. Přináší moderní českou kuchyni s důrazem na sezónní a lokální suroviny. Těšit se můžete na speciality jako steak ze stařeného masa nebo Wittingau burger.

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy Gurmánská turistika

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy

V restauraci Triton vás náš talentovaný šéfkuchař zve k objevování nové dimenze chutí a kulinářských zážitků! Ochutnejte jeho jedinečné výtvory připravené s vášní, fantazií a precizností z těch nejlepších surovin. Každý talíř je uměleckým dílem, které potěší vaše oči a pohladí vaše chuťové pohárky.

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi Gurmánská turistika

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Chateau Petit je moderní a stylový à la carte restaurant vybudovaný v těsné blízkosti klasicistního Hraničního zámečku. Můžete si zde dopřát lahůdky z široké nabídky sladkých, slaných, teplých i studených snídaní domácí výroby a z lokálních zdrojů.

Další aktuality

Zmrzlinové potěšení: tipy, kde si dát lahodný nanuk

Nanuk je fenomén! První nanuk, tedy mražený smetanový krém s dřevěným držátkem, spatřil v Česku světlo světa už v roce 1938, kdy mraženou pochoutku začala vyrábět pražská firma Vašata a spol. Název Nanuk byl odvozen od inuitského lovce Nanuka, hlavní postavy dokumentárního filmu Roberta Flahertyho z roku 1922. Pro Eskymáky představuje Nanuk boha – pána medvědů. Víte, že Den nanuků se slaví každoročně 14. srpna?
16. září 2025 1:22
Gurmánská turistika

Kam letos vyrazit na poslední vinobraní? Zajímavé akce pokračují i v druhé polovině září a v říjnu

Podzim za dveřmi, víno dozrává a s ním jsou spojeny oslavy vína a každoroční vinobraní. Máme pro vás tipy na vinařské akce nejen na jihu Moravy. Přinášíme vám přehled akcí, kam můžete na konci září a během října vyrazit za ochutnávkou letošních vín po celém Česku. Na zdraví!
14. září 2025 13:25
Gurmánská turistika

Kam letos na poslední vinobraní a slavnosti vína?

Léto a hlavní sezona je beznadějně za námi, ale poslední plánovaná vinobraní na podzim 2025 budou rozhodně stát za to. Vydat se můžete na Karlštejn, Točník, Loket nebo do Valtic, Lednice, Bzence či Hustopečí. Vybrali jsme pro vás místa, kde si užijete podzimní vinobraní a slavnosti vína.
13. září 2025 7:43
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: Říjen i listopad bude ve znamení hubertských slavností a rozmanité úrody

Lov, hony ale i péče o zvěř byly pro šlechtické obyvatele hradů a zámků nutností, zábavou a postupem času i diplomatickou povinností. Proto není divu, že obnovená tradice oslav patrona lovu, svatého Huberta, oživí v říjnu nejedno panské sídlo. Kromě toho se na řadě míst budou oslavovat právě dozrávající plodiny.
12. září 2025 17:05
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít na dobrý řízek

Víte, že 9. září slavíme Mezinárodní den řízků? Na skvělé pochoutce z vepřového, drůbežího nebo telecího masa si však můžete pochutnat po celý rok. A nemusí se jednat o klasický smažený pokrm v trojobalu, řízků je celá řada – například přírodní bez obalu, holandský z mletého masa, smažený v těstíčku, plněný cordon bleu nebo černohorský řízek – smažená vepřová kotleta zapečená s anglickou slaninou a sýrem... Svérázným jídlem je soukenický řízek z mletého vepřového bůčku namáčeného v mléce, kyjevský v podobě kuřecí rolky s bylinkovým máslem, obrácený anebo Pavlišovský, jenž se podává s knedlíkem a zelím. Kudy z nudy vám tentokrát přináší inspiraci, kde si na výborném tradičním řízku pochutnat či případně zvolit nějaký nevšední řízkový pokrm.
12. září 2025 8:00
Gurmánská turistika

Kam na lanýže v Česku? Nejdražší potravina světa a gastronomické tipy pro gurmány

Lanýž je jednou z nejdražších surovin v kuchyni, svou oblibu má od renesance. Používá se jako koření. Nejvíce gastronomických akcí spojených s lanýži bývá v listopadu. Nicméně portál Kudy z nudy vám přináší přehled i několika vybraných restaurací, kde vám nyní nabídnou lahůdky světové kuchyně okořeněné touto výjimečnou a chuťově jedinečnou houbou i v průběhu celého roku.
11. září 2025 12:31
Gurmánská turistika

Tipy na podzimní výlety za dýněmi

Také s přicházejícím podzimem ujíždíte na dýních? Milujete dýňovou polévku, koláče nebo jiné zaručené recepty z dýní či do nich vyřezáváte zubaté úsměvy a zdobíte jimi zahrádku a okolí svých domů? Na portálu Kudy z nudy najdete inspiraci k návštěvě několika míst i zajímavých akcí na letošní podzim, kde dýně hrají hlavní roli!
10. září 2025 6:29
Gurmánská turistika

7 věcí, které nevíte o… českých a moravských vínech (a kde je ochutnat)

Víno chutná jinak, když ho pijete ve sklípku při cimbálu, jinak při západu slunce mezi vinohrady – a úplně jinak, když vám ho nalije vinař přímo ze sudu. Česká a moravská vína nejsou jen nápoj, ale i krajina, lidé a příběhy, které stojí za to objevit. Vydejte se s Kudy z nudy na vinobraní, vinařské slavnosti a obcházení vinných sklepů, a také do vinoték a přímo do vinic.
6. září 2025 15:52
Gurmánská turistika