ÚvodAktualityOchutnejte valentýnské menu v restauracích CzechSpecials
Gurmánská turistika

Ochutnejte valentýnské menu v restauracích CzechSpecials

  • 3. února 2025
Překvapte svou drahou polovičku a vezměte ji nebo jeho na valentýnské menu do některé z certifikovaných restaurací Czech Specials. Vyzkoušejte jedinečné pokrmy skvělých šéfkuchařů, zažijte neopakovatelnou atmosféru a romantické chvíle při svíčkách. A co pro vás jednotlivé restaurace připravují?

Valentinské lahůdky v Praze

Valentýnské menu složené ze šesti chodů pod vedením šéfkuchaře Tomáše Kohúta a za zvuku romantického klavíru si můžete vychutnat 14. 2. 2025 v restauraci Triton v hotelu Adria na Václavském náměstí. Připravují tu pro vás například ústřice, foie gras, tresku s omáčkou omáčka yakiniku, bramborové noky s lanýžem, perličku s dýní, brambory a houbami, a nakonec dezert z maliny, maracuji a čokolády.

Proslulá Restaurace Obecní dům zve na speciální Valentýnské menu od 14. do 16. 2. 2025. Oslavte svátek všech zamilovaných v secesním prostředí Obecního domu a vychutnejte si 3-chodové menu včetně welcome drinku a kávy. Jako předkrm si můžete vybrat tygří krevety nebo telecí vitello tonnnato s kapary, v případě hlavního chodu si zvolte mezi hovězím steakem s glazé s rozmarýnem, steakem z tuňáka s omáčkou Buerre blanc a flambovaným Chateaubriand. Nechybí ani dezert v podobě makronky s malinovým ganache, čerstvými malinami a malinovou omáčkou.
 

Romantika na Zámku Liblice

libliceNa Zámku Liblice můžete zažít romantický pobyt pro dva. V ceně pobytu je ubytování dle zvoleného typu pokoje na 1 noc, večeře o pěti chodech a možnost párové masáže nebo privátního wellness. Hlavním chodem valentýnského menu je hovězí “Top Blade”, terina z brambor a pančety, brokolice a koňaková omáčka a jako dezert soufflé z bílé čokolády s hořkou mocca omáčkou. Součástí balíčku Postel plná růží je kytice růží na pokoji pro dámu nebo romantická rozestýlka postele s lístky růží. Ráno nebude chybět velmi bohatá snídaně. Na závěr obdržíte lahev sektu z kolekce Chateau Liblice Limited jako dárek na rozloučenou. Balíček lze pořídit od 14. do 16. 2. 2025.
 

Valenýnský degustační večer v hotelu Aplaus

kuchařBohém restaurant – hotel Aplaus v Litomyšli zve 14. 2. 2025 na valentýnský degustační večer v brazilském stylu. Bude to opravdový zážitek! Čeká vás brazilský valentinský večer s živou muzikou. Těšit se můžete na neomezenou konzumaci z rautového stolu, kde objevíte nejen pokrmy z jižní Ameriky. Začátek degustačního večera odstartují v 18.30 v prostorách baru Muuza welcome drink a kanapky. Hudbu zajistí Oskar Sax – hudba s doprovodem saxofonu. Nezapomeňte si zarezervovat své místo včas, rezervace je nutná, a to telefonicky anebo emailem.
 

Valentýnské menu v kroměřížské Radniční restauraci

americká kuchyněUžijte si nezapomenutelné chvíle v jednom z nejromantičtějších měst České republiky, ať už plánujete víkendový pobyt nebo jen krátkou návštěvu. Na valentýnské menu vás zve Radniční restaurace a pivotéka v Kroměříži. Ve dnech 14. až 16. 2. 2025 si pochutnáte na amerických specialitách: podává se zde corn dog duo, bacon smash burger, chicken burger nebo halloumi burger – vždy s domácími steakovými hranolkami. Milovníci masa ocení přes noc pečená vepřová žebra s radniční BBQ omáčkou, nakládanou zeleninou a kváskovým chlebem. Na závěr nesmí chybět čokoládové brownies s ovocnou omáčkou. Romantický zážitek pak umocníte návštěvou kamélií v Květné zahradě.
 

Dopřejte si návštěvu vyhlášených restaurací Czech Specials

Angusfarm SoběsukyNa Valentýna je příležitost vydat se i na místa, která sice vylentýnská menu nepřipravují, ale jsou vyhlášená svou vynikající kuchyní. Mezi takové restaurace patří určitě Angusfarm Soběsuky, která je rájem hovězích steaků. Vyrazte na steak z nízkého roštěnce s lanýžovým demi glace.

Na luxusní zážitek vás zve Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech. Menu, které připravil šéfkuchař Ondřej Koráb, je založeno na moderním pojetí tradiční české kuchyně a dokonale zvládnutém kuchařském řemesle. Gurmánský zážitek navíc umocňuje jedinečný interiér s nádhernou uměleckou výzdobou a bohatou historií.

Restaurace Kolštejn v Jeseníkách nabízí typické české pokrmy obohacené o místní speciality. V restauraci doporučujeme ochutnat také místní pivo. Všechna piva se vaří ve svém Minipivovaru Kolštejn – jsou nefiltrovaná, nepasterizovaná a můžete si je také odnést s sebou.
 

Vyzkoušejte i některou z certifikovaných kaváren a cukráren

Jedinečné dorty a zákusky vám nabídne např. funkcionalistická Zemanova kavárna a cukrárna v Brně, Lánské cukrářství, Cukrárna Stáňa v Dobříši, Cukrárna Buchalovi v Čakovicích a mnoho dalších, které naleznete na webu: Czech Specials – Cukrárny a kavárny.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli Gurmánská turistika

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli

Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle. Ve spojení s moderním designem nabízí jedinečnou atmosféru, špičkovou gastronomii se salonkem i příjemným posezením na terase.

Cukrárna Buchalovi v Čakovicích Gurmánská turistika

Cukrárna Buchalovi v Čakovicích

Malá rodinná cukrárna. Dorty a zákusky zde připravují z tradičních a kvalitních surovin, to znamená z pravého másla, šlehačky a čokolády.

Restaurace Sezóna v Horních Počernicích Gurmánská turistika

Restaurace Sezóna v Horních Počernicích

Jedinečná restaurace v Horních Počernicích, kde si zaručeně pochutnáte. Prostory k uspořádání svateb, rodinných i firemních akcí a také letní terasa.

Zemanova cukrárna a kavárna v Brně Gurmánská turistika

Zemanova cukrárna a kavárna v Brně

Zemanova kavárna a cukrárna (známá také jako U Sedláčka) je prvorepublikový podnik, který v Brně funguje nepřetržitě v původní podobě od roku 1937.

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky Památky

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky

Zámek Liblice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka z dílny italského architekta Giovanna Battisty Alliprandiho, který v roce 1699 vypracoval, na podnět tehdejšího majitele panství, Arnošta Pachty z Rájova, osobitý projekt nového sídla.

Zámecká restaurace na zámku Liblice Gurmánská turistika

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Přímo v historických prostorách zámku Liblice se nachází zámecká restaurace s kapacitou 80 míst. Každého z návštěvníků jistě zaujme její pozdně barokní výzdoba s freskami, která přispívá, společně s vynikající nabídkou zámecké kuchyně, k mimořádnému kulinářskému zážitku.

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary Zážitky

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary

Uvažujete o uspořádání vaší rodinné oslavy v krásném prostředí Karlových Varů, klidného lázeňského města s unikátní atmosférou, a hledáte nejvyšší kvalitu ověřenou staletími? Ve všech restauracích Grandhotelu Pupp servírujeme českou kuchyni v tom nejlepším podání.

Restaurace Angusfarm Soběsuky Gurmánská turistika

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Angusfarm Soběsuky je rájem hovězích steaků. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus nabízí steaky připravené ze známých i z méně obvyklých partií, jako je oponka, karabáček nebo pupek. Vaří sezónně, lokálně a bez kompromisů.

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic Památky

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Zrekonstruovaný areál valečského zámku a wellness hotelu se nachází v malebné krajině Vysočiny patnáct kilometrů jihovýchodně od města Třebíč. Přímo v zámku je možnost se ubytovat v historických i moderních pokojích. Milovníky historie potěší možnost prohlídky zámku.

Lánské cukrářství Gurmánská turistika

Lánské cukrářství

Ochutnáte dorty z čerstvého špenátu, sušeného pivního sladu, máslových dýní ale i klasické karamelové větrníky. Denně nabízíme, zde vyrobené cukrářské výrobky, o kterých budete vyprávět svým známým .

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy Gurmánská turistika

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy

V restauraci Triton vás náš talentovaný šéfkuchař zve k objevování nové dimenze chutí a kulinářských zážitků! Ochutnejte jeho jedinečné výtvory připravené s vášní, fantazií a precizností z těch nejlepších surovin. Každý talíř je uměleckým dílem, které potěší vaše oči a pohladí vaše chuťové pohárky.

Cukrárna Stáňa Dobříš Gurmánská turistika

Cukrárna Stáňa Dobříš

Naše dorty nejsou jen dezert, je to zážitek.

Restaurace Kolštejn Gurmánská turistika

Restaurace Kolštejn

Restaurace s nabídkou typických českých pokrmů obohacených o místní speciality.

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi Gurmánská turistika

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Chateau Petit je moderní a stylový à la carte restaurant vybudovaný v těsné blízkosti klasicistního Hraničního zámečku. Můžete si zde dopřát lahůdky z široké nabídky sladkých, slaných, teplých i studených snídaní domácí výroby a z lokálních zdrojů.

Další aktuality

50 tipů, kde ochutnat burčák na Moravě i v Čechách od konce léta až do podzimu

Koncem léta nejen vinaři, ale také milovníci vína a produktů révy vinné netrpělivě čekají, až přijde čas burčáku. Jedná se o částečně zkvašený mošt z hroznů, který obsahuje chuťově harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin. Většinou se setkáte s burčákem vyrobeným z bílých hroznů, který mívá světle žlutou barvu, burčák z červených rév je vzácností, neboť nejprve dozrávají bílé odrůdy a pak následně až ty modré. Letos vinaři sklízejí hrozny později než předchozí roky. Pokud se vám sbíhají sliny, vyberte si už nyní z nabídky Kudy z nudy, kam se za burčákem vypravíte.
24. srpen 2025 19:29
Gurmánská turistika

100 tipů, kam jít letos na vinobraní

Myslíte, že za dobrým vínem musíte až do Francie? Zkuste nejprve zůstat doma. V Česku najdete zástupce lahodného moku, za něž by se zahraniční konkurence rozhodně nestyděla. Pěstování a zpracování hroznů rozvíjeli na jižní Moravě již staří Římané. Slavnosti vinobraní lákají na víno, burčák, dobré jídlo nebo i na pochodňovou show, historické průvody, řemesla, dobové tržnice, národopisné soubory, cimbálovou muziku i dechové hudby, koncerty hvězd české hudební scény, stánky s vínem, burčákem a gastro specialitami. Vyberte si z nejlepších tipů na vinobraní na jižní Moravě, v Praze i na dalších místech Česka!
24. srpen 2025 7:43
Gurmánská turistika

Nastává doba vinobraní – burčák již netrpělivě duní v sudech!

Podzimní slavnosti vinobraní mají u nás dlouhou tradici. Na Moravě i v Česku se sklizeň vína spojená s burčákem a rozličnými radovánkami stala každoroční vítanou kratochvílí. Nedílnou součástí mnoha vinobraní se stává kromě ochutnávek skvělých vín a burčáků také pestrý doprovodný program spolu s průvody králů, folklórní hudbou nebo prohlídkami sklepů. Přehled těch nejatraktivnějších akcí vám přináší portál Kudy z nudy – stačí si jen vybrat a dobře rozplánovat. Slavnosti vinobraní se konají až do konce září!
22. srpen 2025 6:00
Gurmánská turistika

Kam za letním osvěžením? Letní tipy z certifikovaných podniků CzechSpecials

Léto v Česku chutná po ovoci a bylinkách. Ať už vyrážíte na výlet, cyklotoulky nebo za poznáváním památek, nezapomeňte se osvěžit – nejlépe v certifikovaných restauracích CzechSpecials. Přinášíme vám několik tipů, kde si dopřát domácí limonády, nealko drinky a zmrzlinové koktejly, které vás zchladí i potěší.
4. srpen 2025 14:20
Gurmánská turistika

Čtrnáct krajů & čtrnáct tipů: netypické restaurace v jeskyních, na věžích, ve skalách i v Pekle

K cestování a výletům nelákají jen památky, muzea nebo přírodní zajímavosti, ale také restaurace. Pojďte s Kudy z nudy poznat neobvyklé podniky, které se od ostatních liší svým umístěním. Znáte restaurace, které našly domov v jeskyni, na vodě, rozhledně nebo ve věži? My ano! Pojďte je prozkoumat s Kudy z nudy!
4. srpen 2025 14:05
Gurmánská turistika

Ostružina černá kráska aneb 10 tipů, kde si je ochutnat i nasbírat

Ostružiny patří do české kuchyně od dávných dob. Kromě konzumace v čerstvém stavu se využívají pro přípravu zavařenin, kompotů, džemů, šťáv, sirupů, lze z nich vyrábět ovocná vína, likéry a výborné pálenky. Ostružina roste po celém světě, mimo Antarktidy, a to ve více než 1500 druzích. Jen u nás rostou divoce čtyři druhy, a k tomu je nutné připočítat i vyšlechtěné druhy velkoplodých i beztrnných ostružin. Právě v tuto dobu dozrávající plody ostružiny obsahují především třísloviny, vitamíny A, C anebo draslík, hořčík, železo, měď, vlákninu a kyselinu listovou. Tak hurá do lesa či sadů na voňavé ostružiny!
1. srpen 2025 14:11
Gurmánská turistika

30 tipů na skvělá jídla z grilu v restauracích CzechSpecials

Léto a grilování patří neodmyslitelně k sobě – ať už doma na zahradě, nebo při posezení v některé z restaurací certifikovaných značkou CzechSpecials. Pokud hledáte inspiraci, kam vyrazit za skvělými grilovanými dobrotami, připravili jsme pro vás letní speciál plný chutí, vůní a tipů na místa, kde si grilování opravdu užijete. Na jakou grilovanou dobrotu vyrazíte? Léto ještě nekončí a možností mnoho.
1. srpen 2025 6:18
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: Dožínky, vinobraní, dočesná i posvícení napříč Českem

I když se léto přehupuje do druhé poloviny, před námi jsou ještě krásné dny, které jistě budou pro výlety příjemné. Přelom léta a podzimu je také dobou sklizně vína a posvícení, proto se nechte pozvat na některé z oslav dobrého jídla a pití. Vydejte se s Kudy z nudy na příjemné putování po Česku.
29. červenec 2025 14:11
Gurmánská turistika