ÚvodAktualityOchutnejte valentýnské menu v restauracích CzechSpecials
Gurmánská turistika

Ochutnejte valentýnské menu v restauracích CzechSpecials

  • 3. února 2025
Překvapte svou drahou polovičku a vezměte ji nebo jeho na valentýnské menu do některé z certifikovaných restaurací Czech Specials. Vyzkoušejte jedinečné pokrmy skvělých šéfkuchařů, zažijte neopakovatelnou atmosféru a romantické chvíle při svíčkách. A co pro vás jednotlivé restaurace připravují?

Valentinské lahůdky v Praze

Valentýnské menu složené ze šesti chodů pod vedením šéfkuchaře Tomáše Kohúta a za zvuku romantického klavíru si můžete vychutnat 14. 2. 2025 v restauraci Triton v hotelu Adria na Václavském náměstí. Připravují tu pro vás například ústřice, foie gras, tresku s omáčkou omáčka yakiniku, bramborové noky s lanýžem, perličku s dýní, brambory a houbami, a nakonec dezert z maliny, maracuji a čokolády.

Proslulá Restaurace Obecní dům zve na speciální Valentýnské menu od 14. do 16. 2. 2025. Oslavte svátek všech zamilovaných v secesním prostředí Obecního domu a vychutnejte si 3-chodové menu včetně welcome drinku a kávy. Jako předkrm si můžete vybrat tygří krevety nebo telecí vitello tonnnato s kapary, v případě hlavního chodu si zvolte mezi hovězím steakem s glazé s rozmarýnem, steakem z tuňáka s omáčkou Buerre blanc a flambovaným Chateaubriand. Nechybí ani dezert v podobě makronky s malinovým ganache, čerstvými malinami a malinovou omáčkou.
 

Romantika na Zámku Liblice

libliceNa Zámku Liblice můžete zažít romantický pobyt pro dva. V ceně pobytu je ubytování dle zvoleného typu pokoje na 1 noc, večeře o pěti chodech a možnost párové masáže nebo privátního wellness. Hlavním chodem valentýnského menu je hovězí “Top Blade”, terina z brambor a pančety, brokolice a koňaková omáčka a jako dezert soufflé z bílé čokolády s hořkou mocca omáčkou. Součástí balíčku Postel plná růží je kytice růží na pokoji pro dámu nebo romantická rozestýlka postele s lístky růží. Ráno nebude chybět velmi bohatá snídaně. Na závěr obdržíte lahev sektu z kolekce Chateau Liblice Limited jako dárek na rozloučenou. Balíček lze pořídit od 14. do 16. 2. 2025.
 

Valenýnský degustační večer v hotelu Aplaus

kuchařBohém restaurant – hotel Aplaus v Litomyšli zve 14. 2. 2025 na valentýnský degustační večer v brazilském stylu. Bude to opravdový zážitek! Čeká vás brazilský valentinský večer s živou muzikou. Těšit se můžete na neomezenou konzumaci z rautového stolu, kde objevíte nejen pokrmy z jižní Ameriky. Začátek degustačního večera odstartují v 18.30 v prostorách baru Muuza welcome drink a kanapky. Hudbu zajistí Oskar Sax – hudba s doprovodem saxofonu. Nezapomeňte si zarezervovat své místo včas, rezervace je nutná, a to telefonicky anebo emailem.
 

Valentýnské menu v kroměřížské Radniční restauraci

americká kuchyněUžijte si nezapomenutelné chvíle v jednom z nejromantičtějších měst České republiky, ať už plánujete víkendový pobyt nebo jen krátkou návštěvu. Na valentýnské menu vás zve Radniční restaurace a pivotéka v Kroměříži. Ve dnech 14. až 16. 2. 2025 si pochutnáte na amerických specialitách: podává se zde corn dog duo, bacon smash burger, chicken burger nebo halloumi burger – vždy s domácími steakovými hranolkami. Milovníci masa ocení přes noc pečená vepřová žebra s radniční BBQ omáčkou, nakládanou zeleninou a kváskovým chlebem. Na závěr nesmí chybět čokoládové brownies s ovocnou omáčkou. Romantický zážitek pak umocníte návštěvou kamélií v Květné zahradě.
 

Dopřejte si návštěvu vyhlášených restaurací Czech Specials

Angusfarm SoběsukyNa Valentýna je příležitost vydat se i na místa, která sice vylentýnská menu nepřipravují, ale jsou vyhlášená svou vynikající kuchyní. Mezi takové restaurace patří určitě Angusfarm Soběsuky, která je rájem hovězích steaků. Vyrazte na steak z nízkého roštěnce s lanýžovým demi glace.

Na luxusní zážitek vás zve Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech. Menu, které připravil šéfkuchař Ondřej Koráb, je založeno na moderním pojetí tradiční české kuchyně a dokonale zvládnutém kuchařském řemesle. Gurmánský zážitek navíc umocňuje jedinečný interiér s nádhernou uměleckou výzdobou a bohatou historií.

Restaurace Kolštejn v Jeseníkách nabízí typické české pokrmy obohacené o místní speciality. V restauraci doporučujeme ochutnat také místní pivo. Všechna piva se vaří ve svém Minipivovaru Kolštejn – jsou nefiltrovaná, nepasterizovaná a můžete si je také odnést s sebou.
 

Vyzkoušejte i některou z certifikovaných kaváren a cukráren

Jedinečné dorty a zákusky vám nabídne např. funkcionalistická Zemanova kavárna a cukrárna v Brně, Lánské cukrářství, Cukrárna Stáňa v Dobříši, Cukrárna Buchalovi v Čakovicích a mnoho dalších, které naleznete na webu: Czech Specials – Cukrárny a kavárny.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli Gurmánská turistika

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli

Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle. Ve spojení s moderním designem nabízí jedinečnou atmosféru, špičkovou gastronomii se salonkem i příjemným posezením na terase.

Cukrárna Buchalovi v Čakovicích Gurmánská turistika

Cukrárna Buchalovi v Čakovicích

Malá rodinná cukrárna. Dorty a zákusky zde připravují z tradičních a kvalitních surovin, to znamená z pravého másla, šlehačky a čokolády.

Restaurace Sezóna v Horních Počernicích Gurmánská turistika

Restaurace Sezóna v Horních Počernicích

Jedinečná restaurace v Horních Počernicích, kde si zaručeně pochutnáte. Prostory k uspořádání svateb, rodinných i firemních akcí a také letní terasa.

Zemanova cukrárna a kavárna v Brně Gurmánská turistika

Zemanova cukrárna a kavárna v Brně

Zemanova kavárna a cukrárna (známá také jako U Sedláčka) je prvorepublikový podnik, který v Brně funguje nepřetržitě v původní podobě od roku 1937.

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky Památky

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky

Zámek Liblice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka z dílny italského architekta Giovanna Battisty Alliprandiho, který v roce 1699 vypracoval, na podnět tehdejšího majitele panství, Arnošta Pachty z Rájova, osobitý projekt nového sídla.

Zámecká restaurace na zámku Liblice Gurmánská turistika

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Přímo v historických prostorách zámku Liblice se nachází zámecká restaurace s kapacitou 80 míst. Každého z návštěvníků jistě zaujme její pozdně barokní výzdoba s freskami, která přispívá, společně s vynikající nabídkou zámecké kuchyně, k mimořádnému kulinářskému zážitku.

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary Zážitky

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary

Uvažujete o uspořádání vaší rodinné oslavy v krásném prostředí Karlových Varů, klidného lázeňského města s unikátní atmosférou, a hledáte nejvyšší kvalitu ověřenou staletími? Ve všech restauracích Grandhotelu Pupp servírujeme českou kuchyni v tom nejlepším podání.

Restaurace Angusfarm Soběsuky Gurmánská turistika

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Angusfarm Soběsuky je rájem hovězích steaků. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus nabízí steaky připravené ze známých i z méně obvyklých partií, jako je oponka, karabáček nebo pupek. Vaří sezónně, lokálně a bez kompromisů.

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic Památky

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Zrekonstruovaný areál valečského zámku a wellness hotelu se nachází v malebné krajině Vysočiny patnáct kilometrů jihovýchodně od města Třebíč. Přímo v zámku je možnost se ubytovat v historických i moderních pokojích. Milovníky historie potěší možnost prohlídky zámku.

Lánské cukrářství Gurmánská turistika

Lánské cukrářství

Ochutnáte dorty z čerstvého špenátu, sušeného pivního sladu, máslových dýní ale i klasické karamelové větrníky. Denně nabízíme, zde vyrobené cukrářské výrobky, o kterých budete vyprávět svým známým .

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy Gurmánská turistika

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy

V restauraci Triton vás náš talentovaný šéfkuchař zve k objevování nové dimenze chutí a kulinářských zážitků! Ochutnejte jeho jedinečné výtvory připravené s vášní, fantazií a precizností z těch nejlepších surovin. Každý talíř je uměleckým dílem, které potěší vaše oči a pohladí vaše chuťové pohárky.

Cukrárna Stáňa Dobříš Gurmánská turistika

Cukrárna Stáňa Dobříš

Naše dorty nejsou jen dezert, je to zážitek.

Restaurace Kolštejn Gurmánská turistika

Restaurace Kolštejn

Restaurace s nabídkou typických českých pokrmů obohacených o místní speciality.

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi Gurmánská turistika

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Chateau Petit je moderní a stylový à la carte restaurant vybudovaný v těsné blízkosti klasicistního Hraničního zámečku. Můžete si zde dopřát lahůdky z široké nabídky sladkých, slaných, teplých i studených snídaní domácí výroby a z lokálních zdrojů.

Další aktuality

Letní gastrofestivaly: pochutnejte si na tradičních i netradičních dobrotách

Léto přichází a s ním i oblíbené akce pro milovníky dobrého jídla. Letos budou mít všichni gurmáni mnoho příležitostí, jak potěšit své chuťové buňky – nejrůznější gastrofestivaly totiž lákají na rozmanité lahůdky, například na nejrůznější zmrzliny, pochoutky ze sezónního ovoce, francouzské pochutiny, ochutnávky vín i mix světových kuchyní na street food festivalech. Užijte si léto plné chutí!
5. červenec 2025 11:08
Gurmánská turistika

Kam na ovocné knedlíky? Vyberte si: léto patří ovocným knedlíkům!

My Češi, malí i velcí, sladké ovocné knedlíky milujeme, dokonce se pořádají soutěže v jejich pojídání, které jsou velmi oblíbené. Dosud nebyl překonán rekord z roku 2018, kdy pan Radim Dvořáček spořádal ve Vizovicích za hodinu neuvěřitelných 202 švestkových knedlíků! Známý Maxijedlík pan Jaroslav Němec jich zase zvládne 30 za tři minuty. Za historií tohoto pokrmu, osvědčenými recepty i tipy na místa, kde skvělé knedlíky ochutnat, se vydejte s Kudy z nudy.
23. červen 2025 16:30
Gurmánská turistika

Tipy na jahodový zážitek v podnicích CzechSpecials

Jahodová sezóna je v plném proudu a s ní přichází ten správný čas dopřát si sladké potěšení. Svou červenou barvou a sladkou chutí patří jahody mezi oblíbené ovoce letních dnů. Od předkrmů po dezerty, přijďte ochutnat jahodové speciality do kaváren, cukráren i restaurací, které jahody zahrnuly do svých menu.
20. červen 2025 12:37
Gurmánská turistika

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika