ÚvodAktualityValentýnské menu v restauracích CzechSpecials
Gurmánská turistika

Valentýnské menu v restauracích CzechSpecials

  • 2. února 2024
Překvapte svou drahou polovičku a vezměte ji nebo jeho na valentýnské menu do některé z certifikovaných restaurací Czech Specials. Vyzkoušejte jedinečné pokrmy skvělých šéfkuchařů, zažijte neopakovatelnou atmosféru a romantické chvíle při svíčkách. A co pro vás jednotlivé restaurace připravují?

Valentinské lahůdky v Praze

Valentýnské menu složené ze šesti chodů pod vedením šéfkuchaře Tomáše Kohúta a za zvuku romantického klavíru si můžete vychutnat 14.2.2024 v restauraci Triton v hotelu Adria na Václavském náměstí. Připravují tu pro vás např. pečenou petržel s tymiánem, kefírem a koprem, kachnu se špenátem, lanýžem a brambory nebo hořkou čokoládu s jahodami a chilli.

Příjemná rodinná restaurace Sezona v areálu Chvalské Tvrze, připravila na 14. 2. Valentýnské degustační menu.  Potěšte svou drahou polovičku vybranými delikatesami a rezervujte si co nejdříve svůj stůl! Ochutnáte zde vynikající pokrmy pod vedením šéfkuchaře Jana Škrleho, který si zakládá na práci s čerstvými sezónními surovinami převážně od českých dodavatelů.
 

Romantika na Zámku Liblice

libliceNa Zámku Liblice můžete zažít romantický pobyt pro dva. V ceně pobytu je ubytování dle zvoleného typu pokoje na 1 noc, večeře o pěti chodech a možnost párové masáže nebo privátního wellness. Hlavním chodem valentýnského menu je hovězí “Top Blade”, terina z brambor a pančety, brokolice a koňaková omáčka a jako dezert soufflé z bílé čokolády s hořkou mocca omáčkou. Součástí balíčku Postel plná růží je kytice růží na pokoji pro dámu nebo romantická rozestýlka postele s lístky růží. Ráno nebude chybět velmi bohatá snídaně. Na závěr obdržíte lahev sektu z kolekce Chateau Liblice Limited jako dárek na rozloučenou. Balíček lze pořídit od 12. do 16. 2. 2024.


Lázeňská pohoda ve Ville Patriot

valentýn patriotJedinečné valentýnské menu pro romantické duše připravili na 14. až 18. 2. v Gourmet Restaurantu Villa Patriot v Mariánských Lázních. Šéfkuchař vám nabídne vitello tonnato s pečenými cherry rajčaty, pečené jarní kuřátko se žemlovou nádivkou a zeleným chřestem, telecí líčka na červeném víně, batátové pyré, salát z červené řepy a dýně Hokkaidó, pečený kozí sýr, pinie, tyrolský špek, ořechy a s jako sladkou tečku doporučuje domácí rebarborovou zmrzlinu se skořicovými churros. A kdyby se vám potom nechtělo odjíždět, můžete se v příjemném hotelu ubytovat a užívat si lázeňského pohodlí klidně po celý víkend.
 

Valenýnský degustační večer v hotelu Aplaus

kuchařBohém restaurant – hotel Aplaus v Litomyšli zve 14.2. na valentýnský degustační večer s 6-chodovým menu s welcome drinkem včetně amuse bouche. A bude to opravdový zážitek! Večer ve společenském duchu začne v baru, poté vás čeká přesun do kouzelné restaurace k hudbě, kde na vás bude čekat chéf s prezentací a opravdovým degustačním zážitkem. Kromě skvělého jídla se můžete také těšit na vinné a nevinné párování. Doprovod živé hudby v podobě klavíru, flétny a zpěvu, o který se postarají holky Vavřínovy.
 

Vyzkoušejte i některou z našich certifikovaných kaváren a cukráren

Jedinečné dorty a zákusky vám nabídne např. funkcionalistická Zemanova kavárna a cukrárna v Brně, Lánské cukrářství, Cukrárna Stáňa v Dobříši, Cukrárna Buchalovi v Čakovicích a mnoho dalších, které naleznete na webu: Czech Specials – Cukrárny a kavárny.
Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky Památky

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky

Zámek Liblice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka z dílny italského architekta Giovanna Battisty Alliprandiho, který v roce 1699 vypracoval, na podnět tehdejšího majitele panství, Arnošta Pachty z Rájova, osobitý projekt nového sídla.

Zemanova cukrárna a kavárna Gurmánská turistika

Zemanova cukrárna a kavárna

Zemanova kavárna a cukrárna (známá také jako U Sedláčka) je prvorepublikový podnik, který v Brně funguje nepřetržitě v původní podobě od roku 1937.

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy Gurmánská turistika

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy

Zážitková gastronomie v romantickém prostředí krápníkové jeskyně z roku 1912. Triton Restaurant se nachází v srdci Václavského náměstí v centru Prahy. Přijďte si vychutnat naše nové à la carte menu, jehož součástí je steak vytvořený umělou inteligencí.

Restaurace Sezóna Gurmánská turistika

Restaurace Sezóna

Jedinečná restaurace v Horních Počernicích, kde si zaručeně pochutnáte.

Cukrárna Buchalovi Gurmánská turistika

Cukrárna Buchalovi

Malá rodinná cukrárna. Dorty a zákusky zde připravují z tradičních a kvalitních surovin, to znamená z pravého másla, šlehačky a čokolády.

Cukrárna Stáňa Dobříš Gurmánská turistika

Cukrárna Stáňa Dobříš

Naše dorty nejsou jen dezert, je to zážitek.

Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot Gurmánská turistika

Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot

Malý hotel přímo v centu Mariánských Lázní.

Lánské cukrářství Gurmánská turistika

Lánské cukrářství

Ochutnáte dorty z čerstvého špenátu, sušeného pivního sladu, máslových dýní ale i klasické karamelové větrníky. Denně nabízíme, zde vyrobené cukrářské výrobky, o kterých budete vyprávět svým známým .

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi Gurmánská turistika

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Chateau Petit je moderní a stylový à la carte restaurant vybudovaný v těsné blízkosti klasicistního Hraničního zámečku. Můžete si zde dopřát lahůdky z široké nabídky sladkých, slaných, teplých i studených snídaní domácí výroby a z lokálních zdrojů.

Zámecká restaurace na zámku Liblice Gurmánská turistika

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Přímo v historických prostorách zámku Liblice se nachází zámecká restaurace s kapacitou 80 míst. Každého z návštěvníků jistě zaujme její pozdně barokní výzdoba s freskami, která přispívá, společně s vynikající nabídkou zámecké kuchyně, k mimořádnému kulinářskému zážitku.

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic Památky

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Zrekonstruovaný areál valečského zámku a wellness hotelu se nachází v malebné krajině Vysočiny patnáct kilometrů jihovýchodně od města Třebíč. Přímo v zámku je možnost se ubytovat v historických i moderních pokojích. Milovníky historie potěší možnost prohlídky zámku.

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus Gurmánská turistika

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus

Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle.

Další aktuality

Kam vyrazit na letní piknik v Česku?

Máte rádi letní pohodu a svůj volný čas nejraději trávíte v přírodě nebo na netradičních místech? Už se dlouho chystáte na romantické odpoledne se svou drahou polovičkou, ale stále nemůžete přijít na to, co by bylo nejlepší? Období na začátku léta přímo vybízí k pikniku v přírodě, daleko od stresu a starostí všedních dní. Pojeďte s námi…
29. květen 2024 14:00
Gurmánská turistika

Sud, mlýn i letadlo: tipy na nevšední výletní restaurace

Svíčková v Obřím Sudu, kynuté knedlíky na mlýně či kávička v letadle… i tak může vypadat příjemný výlet. Kudy z nudy vás dnes pozve do výletních restaurací, které mají kromě výborné kuchyně ještě něco navíc – nevšední exteriér, ikonickou sošku anebo třeba hraniční kámen. Ten může být historický anebo také z pohádky…
25. květen 2024 6:00
Gurmánská turistika

Kalendář 2024: cesta za chlebovou vůní: na Hamousův statek, do Lenory i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
24. květen 2024 15:00
Gurmánská turistika

100 tipů, kam jít na pivo

České pivo má mnohasetletou historii a tradice její výroby se dědí z generace na generaci. Prvním historickým dokladem souvisejícím přímo s výrobou piva je nadační listina prvního českého krále Vratislava II. pro vyšehradskou kapitulu z roku 1088. Nejprve byla výroba piva výsadou jednotlivců (např. měšťanů, šlechty), ve 14. století byly založeny cechy sladovníků a pivovarníků a výroba piva dále vzkvétala až do založení průmyslových pivovarů, které v tradici výroby českého piva pokračují dodnes. Na Kudy z nudy pro vás máme 100 tipů, kam jít na dobré pivo a zároveň poznat i jeho histori.
23. květen 2024 11:00
Gurmánská turistika

Když jde huba rundem aneb pár neobvyklých gastrofestivalů na začátek léta 2024

Gastronomické festivaly jsou vždy vítaným osvěžením v kalendářích akcí, i když je jich opravdu velká spousta – a na rovinu, vybrat si mezi nimi je pořádně těžké. Svých festivalů se už dočkaly třeba polévky, saláty, uzené, chřest, okurky, ryby, káva, guláše nebo tvarůžky... Přesto (nebo možná právě proto) se dají najít festivaly neobvyklé, zvláštní a s delikatesami, které jste možná ještě nejedli. Na Kudy z nudy určitě najdete inspiraci, kde ochutnat něco neobvyklého.
16. květen 2024 15:00
Gurmánská turistika

10 tipů na výlety do bylinkových zahrad aneb ve stínu i na výsluní

Propadli jste kouzlu bylinek? Ať už je používáte na provonění interiéru, na léčení, k dochucení jídel anebo jen tak pro dobrou náladu, určitě vás okouzlí bylinkové zahrádky. Rozhodně nepatří jen do pohádek, i když tak leckdy vypadají. Vypravte se s Kudy z nudy za tradicemi bylinkářství do míst, kde se hospodaří šetrně a moderně, s láskou ke krajině a respektem k životnímu prostředí. Vydejte se s námi do stínu i na výsluní a provoňte si život bylinkami!
14. květen 2024 19:59
Gurmánská turistika

Gastroakce i pivní a vinařské slavnosti, které si nenechat v květnu ujít

Festivaly, kde hraje hlavní roli dobré jídlo a pití, okouzlily Česko už před několika lety a jejich počet stále stoupá. Portál Kudy z nudy vás na ně láká pravidelně, a výjimkou není ani letošní květen. Budete se divit, kde všude se chystá královské hodování plné překvapení!
14. květen 2024 12:00
Gurmánská turistika

Chřestová sezóna je v plném proudu! Kde ochutnáte zelený i bílý chřest?

Přemýšlíte, co dobrého si udělat k obědu nebo večeři, abyste si pochutnali, ale zároveň se nejednalo o kalorickou bombu? Vyzkoušejte chřest, který patří k první jarní zelenině. Jeho sezóna u nás trvá přibližně od poloviny dubna do konce června. Je zdravý, dobrý a jeho příprava není žádná věda. Ale pokud si jeho úpravou nejste zcela jisti, vypravte se na chřestové gastronomické akce, které vám přinesou spoustu inspirace! Skvělý chřest pak zakoupíte přímo v pěstírnách.
10. květen 2024 8:00
Gurmánská turistika