Šéfkuchař Jan Punčochář, který působil mimo jiné i ve vyhlášených restauracích Le Terroir nebo Grand Cru, otevřel novou restauraci U Matěje v Praze 6, na Hanspaulce. V příjemném prostředí si vychutnáte vynikající speciality moderní i tradiční české kuchyně.
Restaurace U Matěje je otevřena od jara 2019. Zaměřuje se na moderní i tradiční českou kuchyni. Ochutnejte maso ze zdejší
udírny, lahodné
omáčky i
sezónní speciality. Přijďte si dát orosené tankové plzeňské pivo i domácí pálenku od mistra destilatéra Václava Šitnera.
Menu je složeno z pokrmů
tradiční české kuchyně s důrazem na poctivé omáčky a
špičkové maso. Ochutnejte maso z udírny i sezónní speciality doplněné o značková vína a plzeňské pivo. Motto zni: "Žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů."
Restaurace v rekonstruované budově má
kapacitu 120 míst a na
zahrádku pod mohutnými kaštany se vejde dalších 140 lidí. V druhé půlce roku bude ve stejné budově otevřena finediningová část restaurace založená na konceptu Chef‘s Table.
Jan Punčochář
Jeden z předních tuzemských šéfkuchařů se narodil 6. srpna 1979 v Praze. Vyučil se v pražském hotelu
Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v restauracích jako
Rybí trh a
International Zlatá Praha, dále v michelinských restauracích Tim Raue v Berlíně a Hangar 7 v Salzburgu. Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace
Le Terroir, kde získal michelinské ocenění Bib Gourmand. Podílel se i na konceptu restaurace známého
Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Téměř pět let působil jako šéfkuchař pražského
Grand Cru Restaurantu, během kterých se stal trojnásobným
vítězem ankety Zlatý kuchař. Otevřením vlastní restaurace U Matěje si splnil svůj dlouholetý sen.
Jan Punčochář je přední tuzemský šéfkuchař, který se narodil 6. srpna 1979 v Praze. Má bohaté zkušenosti z práce v michelinských restauracích a v roce 2019 otevřel svou vlastní restauraci U Matěje v Praze.
Restaurace U Matěje se nachází v Praze 6, na Hanspaulce. Nabízí speciality moderní i tradiční české kuchyně, tankové plzeňské pivo a domácí pálenku.
V restauraci U Matěje platí motto: 'Žádné malé porce uprostřed talířů, ale naopak velké porce uprostřed stolů.'
Návštěvníci mohou ochutnat maso z vlastní udírny, lahodné omáčky, sezónní speciality, doplněné značkovými víny a tankovým pilsnerem.
Jan Punčochář získal ocenění Bib Gourmand od michelinského průvodce a stal se trojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.
Restaurace má kapacitu 120 míst v rekonstruované budově a na zahrádku pod mohutnými kaštany se vejde dalších 140 lidí. V druhé půlce roku se zde otevírá finediningová část restaurace založená na konceptu Chefs Table.
Jan vyučil se v pražském hotelu Ambassador a po škole sbíral zkušenosti v různých prestižních restauracích, včetně michelinských restaurací v Berlíně a Salzburgu.
V restauraci U Matěje se doporučuje ochutnat maso z udírny, poctivé omáčky a sezónní speciality, které jsou vyhlášené.
Michelinské ocenění Bib Gourmand získal Jan Punčochář během svého působení v restauraci Le Terroir.