Sýrárnu Jezeřany-Maršovice poblíž Brna provozují manželé Palánovi. Jejich delikatesy pravidelně získávají cenu Regionální potravina.
Sýrárna Jezeřany-Maršovice zpracovává
kozí mléko z vlastní produkce a mléko kravské které dováží. Vyrábí
sýry čerstvé, ale hlavní prioritou jsou
kozí sýry zrající. Farmu najdete pod lesem při cestě z
Pohořelic do
Moravského Krumlova. Chová se tu asi 100 koz, z toho 80 je dojeno. Od jara do podzimu jsou kozy ustájeny venku s možností pastvy. Nadojené mléko se zpracovává ve zdejší sýrárně. Na farmě je také možnost
prodeje kozího mléka ze dvora.
Sýrárna Jezeřany-Maršovice pravidelně získává pro své produkty ocenění
Regionální potravina Jihomoravského kraje. V roce 2019 to byl sýr
Cabra al vino (kozí sýr máčený v kounické frankovce, čím), o rok dříve putovala známka kvality k jejich přírodnímu kozímu sýru, v letech 2020 a 2021 byly oceněny
kozí sýry (přírodní dlouho zrající, Poustevník).
U zdejších produktů mnozí ocení, že v nich nenajdou typické kozí aroma. Produkty z rodinné farmy Palánových (čerstvé, zrající i pařené kozí sýry) lze zakoupit v řadě
farmářských prodejen a některých
vinotékách a vinařstvích (např. vinařství
Znovín a
Sonberk).