Thir je ojedinělým konceptem kombinující rukodělná vína a pokrmy připravené z lokálních surovin. Skleničku vína vám nalije Vojta Morava a o kapra se postará šéfkuchařka Anna Vejvodová.
Nabízíme
naturální a biodynamická vína převážně z
Moravy. Věříme ve spontánně kvašená vína, vyrobená bez zbytečných zásahů. Právě taková vína přinášejí pravdivou informaci o místě svého původu a schopnostech vinaře.
Můžeme se pyšnit osobní znalostí většiny nabízených vinařů i daných regionů. Valná většina vín, s kterými pracujeme,
není filtrována ani čiřena. Do vašich skleniček se tak dostává
nemanipulovaný vinný mok – pravdivý a autentický.
Hlavní důraz klademe na
kapra. Ve spolupráci s
rybářstvím Esox certifikujeme čtyři rybníky nedaleko Vyhnanic do biorežimu. Rybníky jsou umístěni na okraji Černické obory v hustých borových lesích. V blízké budoucnosti bude veškerý u nás používaný kapr odtud, to nám umožní znát perfektně surovinu, z které vaříme a ovlivňovat její chov a životní podmínky. Spolupracujeme ovšem i s dalšími
farmáři z okolí Tábora. Zeleninu nám dodává Martin Kořének, Antuškovi z Eše a biofarma Kveteto, mlečné výrobky v biokvalitě máme z farmy Vlkov u Hluboké nad Vltavou či z minimlékárny Slapsko. Vepřové maso z přeštíků dodává pan Civín ze Zárybničné Lhoty.
Na menu najdete vždy
čtyři malé talířky, jedno
hlavní jídlo z kapra a jedno
vegetariánské jídlo. Večeři můžete zakončit
dezertem či
sýrem.