Michal Říha se vyučil jako elektrotechnik, dneska ho ale Kroměřížsko zná jako zmrzlináře. V malé vesničce Pravčice začal pro sebe a své děti dělat zmrzlinu bez konzervantů a barviv. A protože ho to začalo bavit, vydal se na studium do italského Codogna.
Pak ze starého chlívku v Pravčicích začal stavět moderní výrobnu po všech stranách vyhovujícím přísným hygienickým normám a předpisům. Jahody a maliny nakupuje v Česku, vyzrálou šťávu z ananasu nebo manga si objednává v zahraničí. Pro výrobu smetanových zmrzlin používá čerstvé plnotučné mléko a smetanu. Lidi nejdřív nechápali, proč pistáciová není zelená a vanilková zase žlutá, ale pak ochutnali a propadli. Úspěšná je také perníková zmrzka, kterou Michal převzal od známého z Pardubicka. Perník smíchá se smetanou a plnotučným mlékem a zmrzlinu pak protírá povidlím. Nově vydává zmrzlinovou radost i v Kroměříži.
Přečtěte si o Michalu Říhovi, který ručně vyrábí zmrzlinu bez konzervantů a barviv v Kroměřížsku a používá lokální ingredience.
Michal Říha začal vyrábět zmrzlinu v malé vesničce Pravčice.
Michal Říha absolvoval studium výroby zmrzliny v italském Codognu.
Pro výrobu smetanových zmrzlin Michal používá čerstvé plnotučné mléko a smetanu.
Lidé nejdříve nechápali barvu pistáciové a vanilkové zmrzliny, protože nebyly barvené uměle a měly přirozenou barvu.
Pro výrobu zmrzlin Michal používá jahody, maliny a dováží šťávu z ananasu nebo manga.
Michal vyrábí perníkovou zmrzlinu, kterou dochucuje povidly a perníkem smíchaným se smetanou a mlékem.
Michal Říha nově prodává svou zmrzlinu v Kroměříži.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.