Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití
Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá třetí květnový víkend do západních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie.
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií,
Beko Cooking stage a
Beko Workshop stage, kde se vystřídají při svých živých cooking show taková esa, jakými jsou
Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák,
Petr Stupka nebo
Roman Vaněk. Za
Pilsner Urquell se představí Václav Berka, za barmany mixolog Tomáš Kubíček. Na Bencini
Caffé Coffee stage vystoupí neodolatelný
Roberto Trevisan a mnoho dalších odborníků na kávu.
Prvorepublikovou gastronomii u příležitosti 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida, která vznikla
za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky TV Prima, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.
Soutěž o západočeskou restauraci roku
Po celou dobu konání festivalu mohou návštěvníci
degustovat menu vybraných top restaurací západočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty. Tím ale nabídka jídel nekončí! Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou
molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání
hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači
exotické kuchyně, tentokrát z
Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.
Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět
rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva
Pilsner Urquell, se mohou těšit na vynikající
plzeňský ležák, který si v rámci „
školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „
Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník
Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy.
Cena vstupenky
v předprodeji (
100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!
Na místě pak bude vstupné stát
150 Kč.