Resort Valachy těmito kurzy navazuje na úspěšné
Kurzy pečení frgálů, které organizuje už několik let a za nimiž míří do
Velkých Karlovic lidé z celé republiky.
Kurz přípravy tradičních halušek se tak přímo nabízel. Tento pokrm je obecně považován za především slovenskou národní specialitu, ale díky blízkosti hranice v minulosti zdomácněl i ve valašském regionu. Ani v hotelech
Resortu Valachy nechybí ve stálé nabídce a těší se velké oblibě. A nyní se je můžete
naučit připravovat podle zdejšího receptu, protože
Kurzem přípravy valašských halušek vás v neděli
4. 9. provede šéfkuchař Bistra Razula a valašský rodák
Josef Tydlačka.
Za jednu a půl hodiny (od 10:00 do 11:30) se naučíte,
jak si doma připravit halušky s brynzou a slaninou, a odnesete si nejen nové informace a dovednosti, ale především vlastnoručně vyrobené halušky, na nichž si i můžete rovnou pochutnat, a certifikát o přijetí do cechu haluškových kuchařů.
Kurz je vhodný pro dospělé i děti od 4 let, kapacita je maximálně 20 osob, a proto je
nutná rezervace předem.
Pokud jste ale spíše na sladké, vydejte se sem v
neděli 11. 9. na
Kurz přípravy borůvkových knedlíků. Borůvkové (neboli haferové) knedlíky patří k nejtypičtějším a nejoblíbenějším specialitám valašské kuchyně. Kurzem vás v Bistru Razula provede opět jeho šéfkuchař Josef Tydlačka. A abyste neměli dlouhou chvíli při čekání na vykynutí knedlíkového těsta, naučíte se v mezičase i
skvělé hruškové chutney, které jistě najde ve vaší kuchyni pestré využití.
Kurz přípravy borůvkových knedlíků trvá dvě a půl hodiny (od 9:30 do 12:00), naučíte se v něm vše potřebné, na svém výtvoru si můžete
pochutnat či si ho odnést domů, stejné jako certifikát o přijetí do cechu knedlíkových kuchařů. I tento kurz je vhodný pro dospělé i děti od 4 let a kapacita účastníků je maximálně 20 osob – proto je nutná
rezervace předem.