Restaurace Aromi byla otevřena již v roce
2005. Majitelem je
šéfkuchař Riccardo Lucque, který se zaměřuje především na
prvotřídní suroviny a dále na dovoz typických italských produktů od tamějších malododavatelů. Italská restaurace
Aromi je již od svých začátků expertem na
ryby,
mořské plody a reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na původní
čerstvé a
kvalitní italské suroviny, ze kterých jsou jídla připravována.
Aromi je domovem
autentické italské kuchyně ve
fine diningovém prostředí. Každý den si můžete vybrat z pestré nabídky čerstvých sladkovodních i mořských ryb. V letní sezóně mohou hosté posedět na otevřené zahrádce až pro 40 osob, kde se nachází i gril.
Vinotéka v Aromi čítá přes 300 italských vín a několik druhů grappy.
Nejde o první ocenění restaurace. V roce 2005 restaurace Aromi obdržela cenu
Condé Nast Traveler za nejlepší nově otevřenou
restauraci v České republice a současně se umístila mezi
10 nejlepšími nově otevřenými restauracemi na světě. V témže roce dostala ocenění
Grand Restaurant Award Top Ten od veřejnosti, v roce 2009 cenu Grand Restaurant Top Ten od komise expertů. V roce 2017 Aromi obdrželo cenu
Euro Toques, kterou získávají většinou jen michelinské restaurace, a to za práci se sezónními a lokálními potravinami. Jednou z nejdůležitějších cen v poslední době jsou
Three Forks od průvodce Gambero Rosso.