Rádi vám tu ukáží i jak se pivo vaří! Pro skupiny hostů, kteří chtějí příjemně strávit čas a k tomu i něco zajímavého vidět, nabízí prohlídku pivovaru spojenou se stručným výkladem o tom, z čeho pivo vyrábí, jak ho vaří, jak zraje a jak se dostane do půllitru.
Výroba piva Moritz probíhá klasickou technologií českých piv. Pošrotovaný slad smíchaný s vodou je postupně zahříván, přičemž se provede dvojí rmutování. Tím dojde k přeměně škrobů na zkvasitelné cukry a uvolnění mnoha dalších, chuťově i výživově významných látek do roztoku. Následuje scezování, při kterém se oddělí zbytky sladu (tzv.mláto) od sladiny. Sladina je následně svařena s chmelem, přidávaným ve třech krocích. Hanácký slad a chmel – žatecký poloraný červeňák dávají základ typické, výrazné chuti a vůni našeho piva.
Více informací:Hostinský pivovar Moritz – ochutnejte pivo Moritz a českou nebo židovskou kuchyni v OlomouciNabídka vlastního piva a haličské kuchyně ve stylovém prostředí 30. let 20. století.