
Zpestřete si letní návštěvu
Velkých Karlovic neobvyklým zážitkem, naučte se
péct pravé valašské frgály pod vedením pekařek
Resortu Valachy. Získáte nové dovednosti, dozvíte se více více o tomto typickém valašském koláči a užijete si spoustu zábavy.
Valašské koláče
frgály jsou společně s kyselicí či slivovicí
nejtypičtější specialitou valašského regionu a od roku 2013 jsou pod ochranou EU. Právě ve
Velkých Karlovicích se také každoročně během podzimního Karlovského
gastrofestivalu koná jediná soutěž o nejlepší valašský frgál na
Valašsku.
Kurzy pečení frgálů od srpna do listopadu
Kurzy vedou
zkušené pekařky Resortu Valachy. Ten se zabývá vlastní výrobou frgálů od 2013. Zásobuje jimi restaurace svých tří hotelů
Lanterna,
Horal a
Galik, a prodává je na hotelových recepcích i volně přímo "od pece". Při kurzu se dozvíte zajímavosti o výrobě koláčů, o jejich historii i specifikách.
Vyrobíte si také svůj vlastní frgál, který si můžete odvézt s sebou domů. Kurz je vhodný nejen pro dospělé, ale i pro děti a může se také stát vítaným rodinným zážitkem během letní dovolené v
Beskydech.
Kurzy
pečení frgálů se konají
v srpnu každou neděli a úterý, konkrétně 10., 17., 19., 24., 26. a 31. 8., vždy od 10:00 do 13:00 hodin.
V
září a během dalších podzimních měsíců se kurzy konají nepravidelně, většinou v neděli. Místem konání kurzů je kuchyně v hotelu
Galik. Během necelých tří hodin se účastníci dozví vše důležité a zajímavé o frgálu a naučí se ho péct. Je to zábavné a všichni si na závěr kromě vlastnoručně vyrobeného frgálu odnesou domů i certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského. Letošní letní
Kurzy pečení frgálů probíhají vždy
od 10:00 do 13:00 hodin. Hosté, kteří si rezervují týdenní pobyt, mají kurz dokonce již v ceně.
Učte se péct tradiční valašské frgály v Resortu Valachy, prožijte rodinnou zábavu a objevte kulturu Beskyd s certifikovanými pekařkami.
Kurzy pečení frgálů se konají v srpnu každou neděli a úterý, specificky 10., 17., 19., 24., 26. a 31. srpna vždy od 10:00 do 13:00 hodin. V září a během podzimních měsíců se kurzy konají nepravidelně, většinou v neděli.
Účastníci se naučí péct tradiční valašské frgály, získávají zajímavosti o jejich historii a výrobě a na závěr si mohou odnést domů svůj vlastní vyrobený frgál a certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského.
Ano, kurz je vhodný nejen pro dospělé, ale i pro děti a může se stát vítaným rodinným zážitkem během letní dovolené v Beskydech.
Frgály jsou tradiční valašské koláče, které jsou od roku 2013 pod ochranou EU. Jsou jednou z nejtypičtějších specialit valašského regionu.
Resort Valachy se nachází v beskydských Velkých Karlovicích.
Kurz trvá necelé tři hodiny.
Pro hosty, kteří si rezervují týdenní pobyt, je kurz pečení frgálů již zahrnut v ceně.
Kurzy se konají v kuchyni hotelu Galik ve Velkých Karlovicích.
Wellness Horal je část Resortu Valachy, který nabízí relaxaci a zábavu ve slané vodě vyhřívané až na 36°C v termálních bazénech po celý rok.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.