Tradiční výrobek jihočeského rybníkářství,
Třeboňský kapr, užívá evropskou známku
Chráněné zeměpisné označení od roku 2007. Ve vymezené zeměpisné oblasti
Třeboňska probíhá rozmnožování, chov a sádkování Třeboňského kapra. Následné zpracování v některých případech probíhá i mimo vymezenou oblast.
Značka Třeboňský kapr nabízí
celou škálu produktů, které je sladkovodní rybářství schopno nabídnout. Pro zákazníky je také připraven široký sortiment výrobků z kapra ve formě chlazené, mražené či uzené ryby.
S Třeboňským kaprem se můžete setkat i na tradičních akcích jako jsou
podzimní výlovy třeboňských rybníků či
Rybářské slavnosti v
Třeboni, které jsou nedílnou součástí turistické nabídky regionu Třeboňska. Ve formě živé ryby se Třeboňský kapr uplatňuje především v období
vánočních svátků.
Třeboňsko, které je oblastí chovu Třeboňského kapra, patří k tradičním
rybníkářským oblastem s výbornými podmínkami pro sportovní rybolov.
Rybářství Třeboň a.s. provozuje
sportovní a rekreační rybolov na vybraných rybnících jako součást nabídky produktů Třeboňského kapra.