Arcade Hry – legendární retroherní zábavní centrum věnované arkádovým videohrám

Muzea a galerie Středočeský kraj

Snažíte se marně rozhodnout, co s volným časem a vybíráte si mezi několika muzei a galeriemi? Inspiraci můžete načerpat v žebříčku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, českých muzejních oskarů. Když návštěvy nejlepších institucí zahrnete do svých výletních plánů, rozhodně neuděláte chybu!

Arcade Hry – legendární retroherní zábavní centrum věnované arkádovým videohrám

Jedno z nejdéle otevřených muzeí videoher v Evropě, které poprvé otevřelo v roce 2011. V expozici naleznete 170 plně funkčních automatů, široké možnosti občerstvení, vytápění na zimu, chlazení na léto, ale hlavně desítky hodin úžasné retroherní zábavy a vzpomínek.
Červený Újezd, Středočeský kraj

Svatá Hora u Příbrami – obdivované mariánské poutní místo

Známé evropské mariánské poutní místo, barokní architektonický skvost, se tyčí nad městem Příbram již více než 300 let. Původní kapli ze 14. stol. roku 1647 přebudovali jezuité na svatyni, Svatá Hora stala jedním z nejznámějších poutních míst ve střední Evropě. V roce 2015 byla rekonstruována.
Příbram, Středočeský kraj

Zámek Kačina u Kutné Hory a Muzeum českého venkova Kačina

V Muzeu českého venkova jsou uloženy sbírkové předměty, vztahující se k dějinám a současnosti venkova, zemědělství a potravinářského průmyslu. Prohlídkové okruhy nabízejí jak pohledy do dějin pěstování zemědělských plodin a chovu hospodářských zvířat, tak prohlídku sídla rodu Chotků.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Dvůr Všerad – Galerie a muzeum M. D. Rettigové

Poučný výlet do vesničky pod Brdy. Interaktivní expozice nabízí osm zastavení, při kterých se nebudete nudit. Nebo snad víte, co to znamená kapoun či kolník? Dokázali byste rozpoznat deset druhů bylinek našich prababiček? Nechybí tu ani expozice České vesnice či barokní kovárna.
Všeradice, Středočeský kraj

České muzeum stříbra v Kutné Hoře – jedinečná možnost poznat středověký důl

Vydejte se na výlet do Českého muzea stříbra a středověkého stříbrného dolu! Během prohlídky se v expozicích seznámíte s historií královského horního města, dozvíte se, jak se kutnohorské stříbro dobývalo a zpracovávalo a získáte informace o významných architektonických skvostech Kutné Hory.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Hornické muzeum Příbram – fárání do podzemí a cesta důlním vláčkem

Národní kulturní památka Hornické muzeum Příbram patří k největším hornickým muzeím v tuzemsku i v Evropě. Ke zhlédnutí nabízí více než 70 stálých expozic a několik kilometrů historického podzemí.
Příbram, Středočeský kraj

Vodní dům Hulice u přehrady Švihov

Vodní dům je moderní návštěvnické středisko evropsky významné lokality Želivka. Pod jednou střechou zde najdete vše o vodě. Tématem moderně pojaté expozice jsou různé tváře vody – nenahraditelné suroviny, která si zaslouží naši ochranu. Neváhejte, čekají vás interaktivní exponáty a hrátky s vodou.
Hulice, Středočeský kraj

Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka – největší železniční muzeum v ČR

Muzeum v Lužné u Rakovníka je největší tuzemské železniční muzeum. Železniční muzeum Českých drah se nachází v prostorách bývalé výtopny společnosti Buštěhradské dráhy. V areálu je vybudován okruh úzkorozchodného kolejiště o rozchodu 800 mm s možností svezení pro návštěvníky.
Lužná, Středočeský kraj

GASK – Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře

Galerie Středočeského kraje je galerie moderního a současného umění, která sídlí v jedinečných prostorách bývalé Jezuitské koleje, v těsné blízkosti klenotu gotické architektury, chrámu sv. Barbory v Kutné Hoře.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Muzeum Benátecka – Zámek Benátky nad Jizerou

Muzeum Benátecka sídlí ve druhém patře zámku, kde pobýval hvězdář Rudolfa II. Tycho Brahe a slavný skladatel Bedřich Smetana. Muzeum je interaktivní. Součástí muzea jsou expozice dokládající historii Benátek nad Jizerou.
Benátky nad Jizerou, Středočeský kraj

Škoda Muzeum Mladá Boleslav

Automobilka Škoda Auto se jako jedna z mála může pochlubit více než stodvacetiletou nepřerušenou výrobní tradicí. Muzeum vám představí její příběh, který se od roku 1895 odehrává v Mladé Boleslavi.
Mladá Boleslav, Středočeský kraj

Hrad Český Šternberk

Hrad Český Šternberk patří k nejstarším hradům v Čechách a je dodnes v držení rodu Sternbergů, který ho v roce 1241 založil. Hrad si zachovává vnější gotickou podobu, ale interiéry byly raně barokní přestavbou přeměněny na zámecké.
Český Šternberk, Středočeský kraj