Kurz je ideální pro rodiny s dětmi, kteří se chtějí naučit něco o pečení chleba v tradiční peci na dřevo v místním Muzeu řemeslné výroby.
Termíny pokrývají každou sobotu v červenci a srpnu.
Na kurzu se naučíte:
- jak se dělá a udržuje chlebový kvas
- jak se zpracovává těsto
- zkusíte si i rozpálit pec a sázet bochníky
Během kynutí si povíme spoustu teorie, čeká vás i minikurz sladkého kynutého pečiva a prohlídka Muzea šumavských řemesel.
S sebou si kromě vyjímečného zážitku odnesete nezapomenutelný chléb a houstičky, případně i domácí chlebový kvas pro domácí pečení!
Před kurzem vás budeme informovat s detaily. Termíny i obsah kurzu je možné po domluvě měnit.
Kurz je podpořen dotací Plzeňského kraje a Mlýnem Mrskoš Horažďovice.
Video z kurzu
Video z kurzu od naší milé účastnice Julie!