Po inspirativních návštěvách ve Spojených státech, kde má západ i východ své pekařské hvězdy, přišli Petr s přítelkyní s nápadem otevřít v Brně malou pekárnu s kváskovým chlebem typu Tartine podle slavného Chada Robertsona ze San Francisca.
Brzy je doplnil Roman, který barmanil v Londýně ale třeba také brněnském Ateliéru. Tam poznali i prvního pekaře Steva. A protože Brno milují, název Chleba Brno byl tutovou volbou. Mouka, voda a sůl, to jsou jediné ingredience jejich chlebových produků. Dlouhé kynutí, ruční tvarování, silná kůrka, která zajistí vláčnost i několik dní. Jejich chleba bere spousta brněnských podniků. Dnes Chleba Brno můžete navštívit na Bratislavské, dát si tam kafe od Candycane a odnést si třeba loupák, croissant, pain au chocolat, kanelbular a mnoho dalšího.
Poznejte Chleba Brno, kde najdete prvotřídní kváskový chleb inspirovaný americkými pekařskými hvězdami, doplněný o možnost ochutnat další lákavé pečivo.
Projekt Chleba Brno začal Petr s přítelkyní inspirovaní pekařskými hvězdami ve Spojených státech a chtěli otevřít v Brně pekárnu se specializací na kváskový chleb.
V Chleba Brno se peče kváskový chleb typu Tartine inspirovaný chlebem od Chada Robertsona ze San Francisca.
Chleby od Chleba Brno jsou vyrobeny pouze z mouky, vody a soli.
Dlouhé kynutí a ruční tvarování chleba, stejně jako silná kůrka, která zajistí vláčnost a svěžest i několik dní.
Chleba Brno se nachází na Bratislavské ulici v Brně.
Kromě chleba lze v Chleba Brno zakoupit také loupák, croissant, pain au chocolat, kanelbular a další pečivo.
Ano, v Chleba Brno si můžete dát kávu od Candycane.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.