Boom řemeslných pekáren v Česku způsobil zájem Čechů o pečení chleba z kvasu během covidové doby, kdy si lidé vyzkoušeli tuto metodu pečení doma a zjistili, že výroba kvalitního chleba z dobrých surovin není tak snadná a levná.
V řemeslných pekárnách se pro výrobu chleba používají základní suroviny jako mouka, voda a sůl.
V Libereckém DOK najdete bistro, kavárnu s vlastní pekárnou a moderní školící prostory, kde se můžete setkat s přáteli, sjednat obchodní snídaně nebo si užít víkendový brunch.
Long Story Short Eatery & Bakery se nachází v historickém opevnění v Olomouci a nabízí restauraci a hostel ve stejné budově.
Oldřich Heřman a Lála Heřmanová cestovali a projedli svět, nakonec se rozhodli otevřít si vlastní pekárnu v Jihlavě po návštěvě Islandu, ve prostorech nepoužívané sborovny jazykové školy.
V pekárně Chleba Brno můžete ochutnat kváskový chléb typu Tartine podle slavného Chada Robertsona ze San Francisca.
Pekárna Martin nabízí kromě chleba také francouzské bagety, čerstvé houseky, pletýnky, uzeniny, masné výrobky, farmářské mléko, kávu a hotová jídla v bistru.
Hnatovo pekařství je na trhu téměř 30 let, zabývá se pečením chleba z přírodního žitného kvasu a nabízí pšenično-žitný chléb obohacený o semínka lnu, slunečnice, dýně nebo sezamu.
Pekárna Mitty se odkazuje na slavný film s Benem Stillrem, Walter Mitty a jeho slavný život. Mitty peče vlastní chléb pro Waltera a jeho slavné brunche.
V Alf & Bet můžete koupit kvasový chleb pro famózní zapékané sendviče, a také buchty nebo skořicové šneky, které jsou dodávány do sesterského EMA espresso baru.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.