Hostinec v prvorepublikovém designu je pravděpodobně nejstarší žižkovskou hospodou – jeho historie sahá minimálně do 19. století. Zaměřuje se na pivní speciality z celé ČR, které jsou pravidelně na čepu o 9 pípách.
Staropražská hospůdka na Žižkově nabízí klasické pokrmy, ale také
žižkovské speciality (např. Žižkovská fanka či Prkno starýho Žižky). Chutná
jídla české kuchyně se připravují z čerstvých surovin a na čepu jsou
piva výhradně česká. Samozřejmě si k dobrému pivu můžete objednat i něco menšího k zakousnutí. A jaké lahůdky tu pro vás mají? Z dobrot k pivu například
domácí uzeniny, párky,
škvarky, nakládané pochoutky nebo i chleba se sádlem. K oblíbeným hotovkám tu patří
svíčková, houbová,
křenová nebo
koprová omáčka, nechybí vydatné polévky,
čočka s klobásou, vepřové výpečky, králík,
guláš,
řízky,
smažené sýry, ale i burger, steak, focaccia plněná trhaným masem nebo nejrůznější saláty.
Mimo vynikajících piv světlých i tmavých vám tu nabídnou také
domácí české likéry, medovinu,
kmínku, ořechovku,
kontušovku,
višňovku a další alkoholické i naprosto alkoholu prosté nápoje. Za zmínku stojí také fakt, že se zde příležitostně pořádají
kulinářské akce jako například Žižkovské špikování nebo Stejkobraní.
Ponořte se do historie na Hostinci U Slovanské Lípy. Vyzkoušejte tradiční české pokrmy a pivní speciality v prvorepublikovém prostředí na Žižkově.
Hostinec U Slovanské Lípy se nachází na Žižkově.
Historie Hostince U Slovanské Lípy sahá minimálně do 19. století.
Nabízí klasické pokrmy české kuchyně, žižkovské speciality, hotovky jako svíčková, omáčky, polévky, vepřové výpečky a další.
Hostinec má 9 píp a nabízí pivní speciality z celé České republiky.
Kromě piva nabízí domácí české likéry, medovinu, kmínku, ořechovku, kontušovku a višňovku, jakož i nápoje bez alkoholu.
V hostinci se příležitostně pořádají kulinářské akce, jako je Žižkovské špikování nebo Stejkobraní.
K pivu si můžete objednat domácí uzeniny, párky, škvarky, nakládané pochoutky nebo chleba se sádlem.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.