Šípek, rakytník, meduňka, jitrocel, heřmánek, to vše jsou příchutě krkonošských sirupů. A je jich ještě mnohem více. Sirupy jsou vyráběny podle starých, rodinných receptů pocházejících z let 1920–1925, kdy bylinkářství bylo na úrovni lékařství a od moderních receptů se diametrálně liší.
Díky náročnému procesu
ruční výroby se v sirupech zachovává
maximální podíl vitamínů, vlákniny, živin a stopových prvků. V nabídce jsou sirupy
celoroční, ale také
sezónní, kterými jsou např.
kopřiva, lípa s medem a bezinka.
Do sirupů nejsou přidávány
žádné stabilizátory a konzervanty, zkrátka pokračujeme v tom, co započali naši předkové a nechceme nic měnit na kvalitě, abychom mohli tento odkaz přenechat našim potomkům. Krkonošské sirupy lze zakoupit na
farmářských trzích ve
Vrchlabí každý lichý pátek od března do Vánoc, ale i na dalších farmářských trzích v jiných regionech. Dostupné jsou také na eshopu firmy. Sirupy patří k nositelům certifikátu
Krkonoše originální produkt®.