Pokud se chystáte na Kvildsko, neměli byste opomenout návštěvu této vyhlášené pekárny, která se stala legendou daleko za hranicí Šumavy.
Obec
Kvilda, známé východisko turistických tras, ležící v srdci šumavských lesů a plání
je nejvýše položenou obcí České republiky (1065 m.n.m.). Najdete ji na soutoku Teplé Vltavy a Kvildského potoka uprostřed
národního parku Šumava.
Jedním z nejoblíbenějších míst turistů i místních se stala
pekárna, která leží
na konci obce směrem na Horskou Kvildu. V útulné pekárně, která si sama peče netradiční pečivo, je pořád plno. Na výběr jsou tu
borůvkové frgály, koblihy a nejrůznější koláčky s nugátovou, malinovou ale třeba také pomerančovou náplní, polévané čokoládou.
Specialitou podniku je však
povidloň – skvělý dezert z odpalovaného těsta, pomazaný povidly s pořádnou čepicí tvarohu, jogurtu a zakysané smetany. Nabídku čerstvého pečiva doplňuje tradiční
domácí chléb nebo pivní rohlíky. Neuvěřitelný výběr zdejších laskomin obohacují ještě nejrůznější druhy dortů a pohárů. K dokonalému občerstvení přispívá také výborná káva, nebo dobře vychlazené pivo.
Minipivovar v pekárně
Nejen pečivem živ je člověk – na Kvildě to vědí a proto zde k radosti návštěvníků Šumavy i místních obyvatel zřídili
Minipivovar Kvilda. V nabídce piva najdete 8° světlé Osmerák, 10° světlé Kvildské výčepní a
12° světlý Dvanácterák. Příležitostně se vaří
Divočák 13° polotmavé, 14° polotmavé pivo Galapetr, Waldschmidt i Weißbier a 16° polotmavé Rankl Sepp.
Ubytování
Penzion u pekárny byl dokončen v roce 2010. Ubytování poskytuje
celkem 24 lůžek v šesti pokojích zařízených v secesním stylu. Celá budova je nekuřácká. Pokoje jsou vybaveny
kompletním hygienickým zázemím, nechybí ani TV + satelit a radio. Pobyt se čtyřnohými miláčky je možný (nutno mít vlastní pelíšek, zákaz ponechání samotného zvířete na pokoji).
Poznejte pekárnu na Kvildě, kde si vychutnáte originální pečivo a unikátní pivo v srdci Šumavy. Poskytujeme také komfortní ubytování.
Obec Kvilda je nejvýše položenou obcí České republiky s nadmořskou výškou 1065 metrů nad mořem.
V pekárně na Kvildě můžete ochutnat borůvkové frgály, koblihy, koláčky s různými náplněmi, domácí chléb, pivní rohlíky a množství dalšího čerstvého pečiva.
Specialitou pekárny na Kvildě je povidloň, což je oceněný dezert z odpalovaného těsta, pomazaný povidly a obložený čepicí tvarohu, jogurtu a zakysané smetany.
V minipivovaru Kvilda můžete ochutnat piva vážící od Osmeráku 8 světlého, přes Kvildské výčepní 10 světlé, až po Dvanácterák 12 světlý.
Penzion u pekárny nabízí ubytování v secesním stylu s 24 lůžky, kompletní hygienické zázemí, TV, satelit a možnost pobytu se čtyřnohými miláčky.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.