V centru Prahy, na rohu Husovy a Jalovcové v domě U Tří stříbrných růží se nachází restaurační pivovar, který nabízí tradiční ležáky i pivní speciály.
Původně na místě dnešního objektu stály dva menší gotické měšťanské jednopatrové domy. K jejich stavebnímu sloučení došlo již počátkem patnáctého století. Dúm je však s pivovarskou tradicí pevně spojen – první písemná zmínka o vaření piva se datuje k roku 1406, kdy jej vlastnil sládek Beneš. V průběhu 15. století se tu vystřídali další dva sládkové. Majitelem tohoto domu býval v 18. století i Václav Matěj Kramerius, český spisovatel, nakladatel a novinář. Dnes působení Václava Matěje Krameria připomíná pamětní deska na průčelí domu.
Restaurace nabízí tři základní piva (světlé, polotmavé, tmavé) a minimálně jeden speciál, především svrchně kvašený. Sklep pivovaru zdobí desetihektolitrová varna z produkce Pacovských strojíren, kterou doplňuje otevřená spilka a několik uzavřených tanků (fermentčních i ležáckých). Kapacita sklepa je v současnosti 1200-1500 hl/rok.
Objevte Staroměstský pivovar U Tří růží v Praze s bohatou historií sahající do 1406 a kapacitou 1200-1500 hl/rok. Navštivte a ochutnejte tradiční české pivo.
Pivovar se nachází v centru Prahy, na rohu Husovy a Jalovcové v domě U Tří stříbrných růží.
Pivovar nabízí tradiční ležáky, světlá, polotmavá, tmavá piva a minimálně jeden speciál, především svrchně kvašený.
Kapacita sklepa pivovaru je v současnosti 1200-1500 hl/rok.
Pamětní deska na průčelí domu připomíná působení Václava Matěje Krameria.
Původně na místě dnešního objektu stály dva menší gotické měšťanské jednopatrové domy, které se stavebně sloučily na počátku 15. století.
Historie vaření piva se v tomto místě datuje k roku 1406.
Ve sklepě pivovaru se nachází desetihektolitrová varna z produkce Pacovských strojíren, otevřená spilka a několik uzavřených tanků.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.