Grilovaná kolena, kuřecí křidélka, vepřová žebírka jsou zde běžnou součástí každého posezení. Děláme gastronomii tak, aby host mohl vnímat celou škálou pocitů, vjemů a aby uspokojila maximálně jeho potřeby.
Populárními se stala grilovaná křidélka, která jsou zhotovována dle vlastní receptury. Jejich popularitu charakterizuje dnes všeobecně známé heslo: „kdo neochutnal křidélka, nebyl na Labuti“.
Také volba ponechat na čepu pouze přerovské pivo Zubr, sice zavání patriotismem, ale ukázala se jako naprosto správná. Toto pivo podtrhuje charakter přerovské pivnice. Toto pivo se každoročně v soutěži tuzemských pivovarů umisťuje na čelních místech.
Spoustu jídel grilujeme přímo před hostem nebo upravujeme na rožni a potom porcujeme u stolu hosta. Používáme moderní, ale hlavně šetrné postupy při přípravě pokrmů (např. pošírování). Rozšiřujeme nabídku pokrmů o ryby, „zdravé“ moučníky s nízkým obsahem tuku a cukru, samozřejmostí je také čerstvé ovoce nebo salát bar s celoročně čerstvou zeleninou.
Ke každému chodu se snažíme doporučit víno (popř. jiný nápoj), snažíme na novém jídelním lístku ke každému jídlu doporučit alespoň dvě vína. Zlepšit a zavést vinnou kulturu při stolování se snažíme při řízených degustacích. Vedoucí degustace seznámí hosta s charakteristickými vlastnostmi předváděných vín a závěrem doporučí ke každému vínu vhodné jídlo, které je v nabídce. Tato disciplína tzn. kombinace jídel a nápojů je naše specializace a zároveň velký koníček
Ochutnejte z nabídky jídelního lístku:
- Speciality české a slovenské kuchyně
- Domácí kachnička se zelím a bramborovými knedlíky – Svatovavřinecké jakost Kobylí, Ryzlink rýnský výběr Michlovský
- Moravský vrabec se zelím a houskovým knedlíkem – pivo, Svatovavřinecké jakost Kobylí, Rulandské Modré jakost Kobylí
- Špikovaný králičí hřbet na smetaně s bramborovou šiškou plněnou uzeným masem – Sauvignon jakost Podluží
- Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem připraveno dle receptu původní majitelky restaurace U Labutě paní Vanderkové – Rulandské bílé jakost Kobylí
- Čachtický guláš s houskovým knedlíkem zdobený vějířkem pečené klobásy s mutěnicí a feferonkou – pivo, Frankovka jakost Kobylí
- Rostbíf na omáčce z whiskey a bílého pepře – přesně tak růžový, jak ho ochutnal Arnošt na válečném tažení v Anglii – Cabernet Sauvignon jakost Kobylí
- Špenát s vepřovými výpečky a bavorské špecle – Rulandské Modré jakost Kobylí
- Grilované vepřové koleno s křenem, hořčicí, okurčičkou – Cabernet Sauvignon + Merlot J.A.R.
- Nadívaný labutí krk z vepřové panenky, uvnitř se sýrem, uzeným masem, nahoře zdobený sezamem a podávaný s křenovou omáčkou – Kerner Mosela SRN 1990, Ryzlink Rýnský p.s. Reisten
- Řízek Förchgotta Tovačovského obalovaný v těstíčku s kyselým zelím, sypaný sýrem – Cabernet Sauvignon Templářské sklepy Čejkovice, Frankovka p.s. Marcinčák